Heb je een heerlijk geurtje voor Valentijn cadeau gekregen? Of heb je jezelf verwend met een nieuw parfum? Dan wil je er natuurlijk het beste uithalen. Met deze tips blijft je parfum langer zitten!

More is more

Je brengt je parfum het best aan na het douchen of na een bad. Het warme water opent je poriën waardoor de huid op dat moment de geur het beste opneemt. Bovendien helpt het om verschillende laagjes van dezelfde geur aan te brengen in andere vormen. Kies voor een douchegel, body lotion en parfum in jouw favoriete geur om de hele dag lekker te ruiken.

Zo blijft je parfum langer zitten - Flashmagazine

Hoe warmer, hoe beter

Warme plekjes van je lichaam vergroten het aroma van je parfum. Breng jouw geurtje dus aan op de binnenkant van je polsen, in de holtes van je ellebogen, op je slapen en onder je oorlelletjes. Zo blijft je parfum langer zitten. Aan de basis van je keel en in je knieholtes zijn ook goede plekjes. In het algemeen dus de plaatsen waar je je hartslag voelt.

Zo blijft je parfum langer zitten - Flashmagazine

Negatieve invloeden

Er zijn ook andere invloeden die ervoor kunnen zorgen dat je parfum niet houdt. Zo kan het zijn dat de chemische samenstelling van je huid ervoor zorgt dat je parfum sneller verdwijnt. Ook een droge huid houdt een geurtje minder lang vast. Veel zweten, bepaalde medicatie en wat je eet kan er ook voor zorgen dat je parfum sneller vervaagt.

Hou je parfum ook in perfecte staat door de flacon te bewaren op een koele, droge plaats. Een doorsnee geurtje blijft zo’n 6 tot 18 maanden goed. Daarna is het weer tijd voor een nieuw flesje!