“De ogen zijn de spiegel van de ziel”, durven de poëten onder ons wel eens te zeggen. Dan maken we ze maar best mooi! Een wimperkruller helpt je hier ongetwijfeld mee. 

Het ziet er een beetje uit als een minimarteltuig, maar een wimperkruller gebruiken valt best wel mee. Als je weet hoe je ermee omgaat natuurlijk! Het zorgt dat je wimpers mooi krullen en het effect van je mascara komt daardoor veel beter uit. Dit is hoe je het aanpakt zonder je ogen of wimpers in gevaar te brengen.

This is how we roll

1. Kies een kwalitatief exemplaar

Een goede wimperkruller is natuurlijk de basis. Ga voor een metalen wimperkruller met rubberen randjes. De rubbertjes moet je wel regelmatig vervangen. Bovendien is het ook aangeraden om je volledige wimperkruller regelmatig schoon te maken.

2. Voorbereiding

Een gouden regel: krul je wimpers vóór je mascara aanbrengt! Je wimpers krullen wanneer ze al onder de mascara hangen, is echt geen goed idee. Het zorgt voor een lelijk ‘knikje’ in je wimpers én kan je wimpers beschadigen.

3. Knijpen maar

Hou je hoofd wat omhoog, zet de wimperkruller tegen de aanzet van je wimpers en knijp zachtjes voor drie seconden. Vervolgens ga je het midden krullen en daarna de puntjes. Zo krijg je een optimaal effect.

Je wimpers zijn nu helemaal klaar om mascara op aan te brengen!