Een stoppelbaardje is dé look waar menig vrouwenhart van smelt. Het krijgen van dit baardje is gelukkig erg makkelijk. Toch is het belangrijk om je stoppelbaard te onderhouden. Zo pak je het aan…

Een makkelijker baardje dan het stoppelbaardje is er niet. Je hebt er al eentje na een dag of drie. Bovendien past dit baardje bij zo goed als elke gezichtsvorm én elke gelegenheid. Ook voor mannen met een jeugdig gezicht kan deze look de oplossing zijn naar een meer volwassen uitstraling. Mannen die last hebben van een gevoelige huid en irritaties krijgen van een scheerbeurt hebben dan ook zeker baat bij dit baardje.

Stop met scheren

Een logische eerste stap: om een stoppelbaardje te krijgen, moet je stoppen met scheren. Laat in het begin je baardje iets langer groeien dan de gewenste lengte. Afhankelijk van welke look jij verkiest, kies je een lengte. Ben jij gezegend met een zware baard? Dan is een lengte van één tot twee millimeter ideaal. Heb jij plaatselijk kale stukjes in je baard? Kies dan voor een lengte van drie tot vijf millimeter

Aan de slag

Nu je de lengte hebt bepaald, is het tijd om te trimmen. Trim tegen de haarrichting in voor het beste resultaat. De overgang tussen je baard en je nek eindigt bij je adamsappel. Let op dat je geen stukjes vergeet te trimmen en dat je hele baard op dezelfde lengte is. Ook maak je best komaf met uitstekende neushaartjes. Sommige trimmers hebben hier een speciaal opzetstukje voor.

Zo krijg je de mooiste stoppelbaard - Flashmagazine.be

Strakke vorm

De mooie strakke lijnen verkrijg je door gebruik te maken van een scheermesje. Met scheerschuim en warm water maak je je wangen ‘scheerklaar’. Ook hier ga je tegen de haarrichting in werken. Scheer de haartjes rondom je stoppelbaard weg en maak een strakke lijn.

Hydrateer

Nu je baardje helemaal in de plooi ligt, is het belangrijk om je huid te verzorgen. Gebruik een vochtinbrengende crème om te voorkomen dat je huid uitdroogt.

Zo krijg je de mooiste stoppelbaard - Flashmagazine.be

Onderhouden

Een stoppelbaardje laten groeien gaat erg snel, maar het uitgroeien gaat ook snel. Daarom is het belangrijk dat je je baardje een tweetal keer per week bijwerkt om een verzorgde look te behouden. Gelukkig gaat dat onderhoud best snel en is je baard in geen tijd weer helemaal strak.