Wanneer het koud is, heeft ons velletje wat extra aandacht nodig om het gezond te houden. Een droge huid voorkomen blijft namelijk nog altijd beter dan genezen. Wij geven je alvast wat tips!

Start vanbinnen

Hoewel je het misschien niet ziet, is het net zo belangrijk om de binnenkant te verzorgen als de buitenkant. Als het daar goed zit, zal ook je huid stralen. Drink daarom zeker 2 liter water per dag en eet gezond en evenwichtig. Ook stress vermijd je best!

Zo voorkom je een droge huid - Flashmagazine

Denk ook aan de buitenkant

In de winter is onze huid sowieso al wat gevoeliger. Schakel daarom over op een huidverzorging die rijker is én bescherming tegen de zon bevat. Want ook in de winter zijn er wel degelijk nog schadelijke stralen die de huid kunnen irriteren. Daarbij is blijven smeren ook de boodschap. Kies daarnaast voor milde reinigingsproducten om je velletje te sparen. Vermijd ook té heet water en douch niet te lang om je huid niet uit te drogen.

Zo voorkom je een droge huid - Flashmagazine

Hou rekening met je omgeving

Hoewel de lucht koud en droog is buiten tijdens de winter, is het vaak binnen dat de meeste schade wordt aangericht. We zetten namelijk massaal de verwarming aan en dat is nefast voor de luchtvochtigheid. Hierdoor droogt je huid uit en dat willen we natuurlijk niet! Zorg dus dat er altijd een bakje water naast de verwarming staat om de vochtigheid op peil te houden. Je huid zal je dankbaar zijn!

Zo voorkom je een droge huid - Flashmagazine

Heb je geen droge huid, maar een vette huid? Dan kan je verder met deze tips!