Zonnebescherming en make-up: het is geen match made in heaven. Tenzij je het slim aanpakt! Wij leggen je uit hoe je ze makkelijk kan combineren. Mooi én beschermd zijn, is de boodschap! 

Begin bij de basis

Start met een schone lei en was je gezicht grondig. Liefst met een wasgel die geschikt is voor jouw huidtype. Breng meteen na het wassen een zonnecrème aan met een hoge UV-factor. Zeker bleke huidjes hebben nood aan een sterke beschermer.

Welke plekjes je zeker niet mag vergeten in te smeren, dat lees je in dit artikel.

Zonnècreme en make-up combineren doe je zo - flashmagazine.be
Zonnecrème voor het gezicht met SPF 30, Rituals

Dagcrème met SPF

Een dagcrème met SPF is een goed idee als je niet té veel laagjes wilt smeren. Reken er wel niet op dat de bescherming hierin voldoende is om de hele dag je gezicht te beschermen. Een getinte dagcrème is bovendien ook een aanrader als je graag een lichte dekking wilt. Toch meer fan van foundation? Ga dan voor een vloeibare variant. Smeer je later op de dag wat extra zonnecrème, dan kan je die gewoon mengen met je foundation.

Zonnècreme en make-up combineren doe je zo - flashmagazine.be
Dagcrème met SPF 30, Nivea

Zonnepoeder

Zonnepoeder gebruik je als extra laagje bescherming na je foundation. Breng het aan als alternatief voor je standaard poeder of gebruik het over je poederfoundation. Ook dit kan je makkelijk doorheen de dag opnieuw aanbrengen wanneer je nood hebt aan extra bescherming.

Zonnècreme en make-up combineren doe je zo - flashmagazine.be
Mineraal gezichtspoeder met SPF 30, Clinique.

Setting spray

Een setting spray zorgt ervoor dat je make-up langer op zijn plek blijft. Mooi meegenomen als dat handig goedje jouw gezicht ook nog eens beschermt tegen de schadelijke zonnestralen. Kies dus voor een variant met SPF en spray het over je gezicht als laatste stap.

Zonnècreme en make-up combineren doe je zo - flashmagazine.be
Setting spray met SPF50, La Roche Posay Anthelios

Dankzij deze tips kan jij met een gerust hart van het zonnetje genieten én er goed uitzien.