Als je van horloges houdt, zeg maar gerust ‘time pieces’, dan let je er wellicht altijd op wat jouw helden dragen in films. Immers, diverse topmerken van horloges spelen er maar al te graag op in om zich via een of andere celebrity van hun beste kant te laten zien. Wat draagt James ook alweer? Wij zetten 7 iconische horloges uit films in de kijker! 

Skyfall

Het topmerk Omega deed onze James maar al te graag een stuk uit hun topcollectie om de pols. Bond en Omega zijn al jaren onafscheidelijk. Er zijn ook al diverse ‘special editions’ gemaakt. In Skyfall draagt Bond een Seamaster. 

7 iconische horloges uit films - Flashmagazine
© Omega Watches

Predator

Seiko ging polshoogte nemen bij Arnold Schwarzenegger, want die zocht toevallig nog een uurwerk voor de film Predator. Het werd niet toevallig de onverwoestbare. Ze werd zo populair dat ze de naam Arnie kreeg. Het leuke is dat dit horloge helemaal niet duur is, maar wel heel erg iconisch.

7 iconische horloges uit films - Flashmagazine
© Fratello Watches

Apocalypse now

Een meesterstuk van een film die ook een absoluut meesterstuk van een uurwerk verdiende, dacht Rolex. Het topmerk uit Genève kwam op de proppen met de GMT Master 1675. De film speelt zich af in de Vietnamoorlog. Marlon Brando draagt dit uiterst iconische uurwerk met een lederen band, om de militaire look nog te benadrukken.

7 iconische horloges uit films - Flashmagazine
© A Collected Man

Jaws

Een uurwerk om je tanden in te zetten. Dat dacht Richard Dreyfuss ook toen hij dit relatief onbekende merk omdeed om er een haai van 7 meter mee te gaan vangen. We hebben het over de Alsta Nautoscaph. Het horloge is niet duur en het merk bleef lange tijd van de markt. Nu kan je ze gewoon weer op de kop tikken. De onvervalste look uit de jaren ’70 krijg je er standaard bij.

7 iconische horloges uit films - Flashmagazine
© Alsta Watch

Glengarry Glen Ross

Weer een high-end uurwerk van Rolex, het horlogehuis uit Genève. In deze film siert een met goud bedekte Rolex Day Date Alec Baldwins pols. Nieuw kost dit uurwerk rond de €32.000. Dus als je nog ergens wat geld in een potje of jaszak hebt steken, is dat een perfecte aankoop en een steengoede investering. Trouwens, alle Rolexen zijn goede beleggingen, net omdat ze geweldig waardevast zijn.

7 iconische horloges uit films - Flashmagazine
© Medium.com

Men in black

Hamilton is een merk dat vaak opduikt in Amerikaanse films. Zo ook in Men In Black, een film die onlosmakelijk verbonden is met de pols van Will Smith. Hij draagt voor die gelegenheid een Hamilton Venture, een iconisch design uit 1957. De ietwat rare vorm is in horlogeland, en vooral onder de verzamelaars, een zeer gewaardeerd klokje. Wetende dat dit stukje geschiedenis niet zo duur is, want ze worden nog steeds gemaakt. Iets voor jou? 

7 iconische horloges uit films - Flashmagazine
© Hamilton Watches

Naast deze horloges uit films, zijn er ook een aantal die altijd tijdloos en klassevol zijn geweest. Ontdek snel welke!