Wie zegt dat mannen niet houden van accessoires, zit er flink naast. Denk maar aan de armbandjes, horloges, heuptassen, flat caps en zo veel meer om je kledingstijl te accentueren. Het is een wereld op zich, het hele accessoire gebeuren. En daar spelen allerlei modehuizen en -merken gretig op in. Immers, het siert de man tot in de puntjes. Want een beetje ijdel mag best. We spotten alvast de eerste voorjaarstrends voor je en lieten ons aangenaam verrassen.

Natuur

Veel concepten zijn gebaseerd op de natuur in al zijn glorie. Hybridisering, conceptuele constructies en trendvertaling uit andere sectoren zoals high-performance sport zetten een spannend nieuw tijdperk in, richting herenmode. 

Accessoires sieren de man: de eerste voorjaarstrends 2020 gespot - Flashmagazine

The Hybrid Trekker

Regelrecht de wildernis in met een luxe opvatting van wandelen en rondtrekken. Vierkante rugzakken met extra riemen zijn ontworpen om een stoere look te benadrukken. Sneakers hebben trekkoorden om de enkel en een extra bescherming als pantser voor het ruwe terrein. Veel merken breiden hun aanbod zelfs uit richtig outdoor, met accessoires zoals waterflessen en slaapzakken.  

Accessoires sieren de man: de eerste voorjaarstrends 2020 gespot - Flashmagazine
© Antonioli

Gardener’s Raffia

Als we het iets dichter bij huis zoeken, in je eigen tuin bijvoorbeeld, dan zien we veel uit raffia vervaardigde accessoires. Zonnehoeden, grote manden en geweven tassen zijn al een grote trend in de vrouwenmode, maar worden nu ook doorgetrokken en aangepast voor mannen. Verfijnde texturen en afwerkingen geven een update aan traditionele landelijke looks met een hedendaagse uitstraling.

Accessoires sieren de man: de eerste voorjaarstrends 2020 gespot - Flashmagazine
© Louis Vuitton

The Moulded Minimalist

Futuristisch, zo zouden we het het best kunnen omschrijven. Gevormde constructies zijn verantwoordelijk voor een minimalistische visie met gladde contouren en frisse, lichtkleurige afwerkingen. Sciencefictionachtige gezichtsmaskers die een conceptuele draai geven aan de klassieke baseballpet, laten zien in welke mate geëxperimenteerd wordt binnen de mannenmode.

Accessoires sieren de man: de eerste voorjaarstrends 2020 gespot - Flashmagazine
© Guillaume Roujas for NOWFASHION

Deze eerste voorjaarstrends zijn uiteraard de topjes van de ijsberg uit een grote modezee. Het illustreert een stroming en een interessante trendverschuiving. We blijven het op de voet volgen voor jou.

Bron: Fashion United