Kleine meisjes en jongens worden snel groot. Zeker nu de big day, het communiefeest, voor de deur staat, kan je het niet meer ontkennen. Maar er is nog héél wat werk te verzetten voor het eindelijk zo ver is, zoals een outfit uitkiezen voor je kleine snuit. Gelukkig zijn wij er om je te helpen in de zoektocht naar de perfecte communie-outfit voor zoon- en dochterlief. Let’s go shopping! 

 Communie-outfit voor meisjes

Tegenwoordig moet wit absoluut niet meer. Een waardig alternatief zijn pastelkleuren en laten die nu net hélemaal in zijn dit seizoen. Dus een zwierig jurkje in minty green of lief roze is zeker een goed idee. Wenst je dochter een échte prinses te zijn tijdens het communiefeest? Gun haar a moment to shine in een tutu. Maar pastel is géén must, ook felle kleurtjes zijn helemaal trendy in het voorjaar. Zo weten we dat geel helemaal in is, maar ook tomaatrood en ultra violet zijn trendy lentekleuren!

Every girl wants to be a princess, maar vergeet niet dat meisjes ook graag spelen en ravotten. Dus zorg dat de outfit niet enkel sparkly maar ook comfortabel is. Ga dus op zoek naar de perfecte balans tussen comfy en girly.

 

Bron afbeelding: ForStars
Bron afbeelding: ForStars

If the shoe fits …

Bij die stralende outfit van je dochter, hoort natuurlijk het perfecte paar schoenen. Maar wat kies je voor zo’n jonge dame op haar communiefeest? Combineer de communie-outfit met een schattige ballerina, een gekleed veterschoentje of zelfs een sneaker.

Maar hou deze gouden tip in je achterhoofd: kies schoenen die ze doorgaans draagt, zodat ze het paar ook na het feest nog kan dragen. Plus, kies schoenen die je makkelijk proper krijgt, want we durven ons hand ervoor in het vuur steken: vuil zullen ze zijn na het feest.

Accessoires?

Every girl likes her diamonds, maar overdrijf niet met accessoires. Een leuk ringetje, een subtiel armbandje of kettinkje kan zeker. Ook een bloem of haarband in het haar is zeker een goed accessoire om de communie-outfit af te maken. Maar ga niet over the top, want het kan er snel heel fake gaan uitzien bij jonge meisjes.

 Communiekleding voor jongens

Voor de heren mag het natuurlijk allemaal nog iets stoerder zijn, maar vergeet niet they like to impress the girls. De perfecte combo voor jongens is een vrolijk hemdje met een stoere jeans. Het hemd kan met een ruitje, een streepje, bolletje, elke vrolijke print is goed. Het klinkt misschien vreemd om op een communiefeest denim te dragen, maar je keuze kan niet beter. Jeans is totally trendy én kan tegen een stootje. Want don’t forget: they are kids! Dus zorg dat de outfit een ravotpartij op het communiefeest overleeft.

Bron afbeelding: schoenen Torfs
Bron afbeelding: schoenen Torfs

En welke schoenen? 

Voor de jongens is het misschien nog gemakkelijker om een paar schoenen uit te kiezen. Ga voor een comfortabel paar dat ze de rest van het voorjaar nog kunnen dragen. Je kunt een geklede schoen met een veter uitzoeken, maar wij raden aan om voor een leuke jeugdige sneaker te gaan.

Accessoires?

Ziet jouw stoere jongen het wel zitten om een das of een strik te dragen? Doen! Niets is zo adorable als kleine kerels met een bow tie. Wedden dat hij zo bij alle tantes scoort 😉

Liefs,

Caroline en Palmira

redactie voorzien door BLUSH Bulletin

 

Nog tips nodig bij het organiseren van het perfecte communie- of lentefeest? Ine Brands van Studio Lala geeft je de nodige tips!