We loved 2017! De oversized sweaters en bomber jackets waren helemaal ons ding but hey, you know us, we need some change once in a while. Hier de trends voor 2018!

Ultraviolet

Na de Greenery-trends van 2017, is Ultraviolet verkozen tot trendkleur van 2018 door het gerenommeerde Institute of Colour Pantone. Dé autoriteit voor alles wat ook maar een beetje met kleur te maken heeft. And we couldn’t agree more: deze kleur wordt veelal geassocieerd met gevoelens van hoop, geloof en liefde maar is vooral een powerkleur. Integreer dit op subtiele wijze in je outfit of kies net voor een opvallend statement item en je kan gewoon niet onopgemerkt blijven in 2018!

Go bold

Ultraviolet is trouwens niet de enige powerkleur die we dit jaar in onze shoppingbags terug zullen vinden. Andere bold colours zoals geel en felrood zijn niet meer weg te denken uit de nieuwe collecties. Wist je trouwens dat geel en paars complementaire kleuren zijn en daardoor prachtige combinaties opleveren?

Voor romantische zielen

Zijn deze kleuren net iets té fel voor jou? Ga dan voor een meer romantische stijl met een lange bloemenjurk. De felle floral print was al aanwezig in 2017 maar krijgt een meer ingetogen en romantisch karakter in het nieuwe jaar.

Fun with Fringes

Voor welke kleur of trend je ook kiest, alles kan en mag worden opgesmukt met veertjes, fringes en ruches. Van juwelen tot handtassen tot zelf jassen en jurken, het mag allemaal wat speelser in 2018.

Statement-stofjes

Wie dacht dat doorzichtige stoffen alleen maar thuishoren in je lingerie-lade heeft het mis. Combineer deze sexy trend op strategische wijze met een iets klassieker en braver item uit je garderobe en creëer zo een speelse maar nog steeds very classy look.

Ook denim is trouwens nog altijd een winnaar, maar dan wel met een twist. Zo zien we dat er in 2018 vaak meerdere kleuren denim in één item verwerkt worden. Mag het nog stoerder voor jou? De asymmetrische snit maakt ook zijn comeback en geeft je outfit een I don’t care-uitstraling.

Why choose one when you can have them all?

In 2018 ga je nooit meer moeten twijfelen aan welke handtas nu het best bij je outfit past: neem ze gewoon alletwee. Durf hierin te variëren in grootte en kleur, zodat beide stukken maximaal tot hun recht komen. En dat je hierbij meteen het perfecte excuus hebt gevonden om een extra handtas in solden te shoppen, is mooi meegenomen 😉