De ideale outfit voor een Valentine’s date night? It’s all about finding the right balance: het mag een tikkeltje sexy zijn, maar toch ook weer romantisch en zelfs klassevol. En dat moeilijke evenwicht doet ons net heel vaak twijfelen aan onze keuze : gaan we voor een sexy little black dress met stevig décolleté of net voor een lieve en zachte look? Being a woman isn’t easy, en daarom geven je graag onze Valentijn-stylingtips mee om de keuzestress voor jouw Valentijnsoutfit te beperken. 

Tip 1 : het “niet zo cliché”-rood

Niets is meer Valentijn dan de kleur rood, maar dat betekent niet dat je automatisch moet kiezen voor een rode jurk. Durf eens te gaan voor een matching rode broek en blouse en je kan gewoon niet onopgemerkt blijven bij je geliefde. Voeg een kraagje toe met steentjes of bloemetjes. Dat maakt deze Valentijnsoutfit dan net weer heel girly en romantisch.

Valentijnsoutfit 1 Blush Academy
Rode broek en blouse met kraagje van Essentiel, verkrijgbaar onder andere bij La Bottega – picture by Stéphanie Smeets Photography – styling by La Bottega

 

Tip 2 : Keep them guessing

Ladies, let’s be honest. We doen eigenlijk allemaal niets liever dan onze partners gek maken met onze vrouwelijke vormen. But remember : less is more! Je moet dus niet noodzakelijk veel skin laten zien om er sexy uit te zien. Een lange zwarte maxi-jurk, die je van top tot teen bedekt, laat net heel wat aan de verbeelding over en zal de interesse van je partner of date des te meer aanwakkeren.

 

Valentijnoutfit 2, Blush Academy
zwarte Velvet jurk, verkrijgbaar bij Noor Amsterdam – picture by Stéphanie Smeets Photography

 

Tip 3 : Blushing Beauty

Ben je eerder een verlegen type en gaat een knalrode Valentijnsoutfit net iets te ver voor jou? Ga dan voor een romantische Engelse stijl met de klassieke floral dress. De zachte belijning en lichtgewicht stoffen van deze jurken in combinatie met een pasteltint zijn perfect voor het creëren van een lieve en romantische uitstraling.

Valentijnoutfit 3, Blush academy
lange gebloemde jurk, verkrijgbaar op www.asos.com

Tip 4 : Add some sparkle 

Ontwerpster Diane Von Furstenberg leerde het ons al : “Jewelry is like the perfect spice – it always complements what’s already there”, en we konden het zelf niet beter gezegd hebben. Een subtiel en welgeplaatst juweel zal de fonkel in je ogen alleen maar extra accentueren.

Tip 5 : Just be your amazing self

Tot slot : kies vooral voor een eigen stijl waarin je je comfortabel voelt zodat je je tijdens je date ten volle kan concentreren op diegene die tegenover je aan tafel zit. So don’t overthink it. Jouw date, vriend of echtgenoot vindt je sowieso al helemaal het einde dus steel vooral de show met je fantastische personality ;-).

Liefs,

Caroline en Palmira

redactie voorzien door BLUSH Bulletin

 

 

 

 

Meer fashion tips van Caroline en Palmira van Blush Academy nodig? Lees hier alles over de joggingbroek die weer helemaal HOT is in 2018!