Het is weer bijna tijd om je warmste winterjas aan te trekken. Aan een breed gamma coole jassen is er dit najaar alleszins geen gebrek! Wij hebben voor jou alvast vijf verschillende stijlen op een rijtje gezet die deze winter helemaal à la mode zijn. Zo zie je overal waar je kijkt jassen met ruitjes of pied-de-poule print. Ook faux furs zijn, net als warme donsjassen, helemaal in. Deze winter springen ook felle kleuren er bovenuit, denk aan felgele, rode of blauwe winterjassen. Last but not least, there is beauty in simplicity, meaning dat je met klassieke exemplaren in effen kleuren zoals donkerblauw, grijs of zwart nooit iets fout kan doen.

Ruitjes/pied-de-poule

Ruitjes en het pied-de-poule patroon verschijnen o-ve-ral op de catwalk en in de winkels deze winter. Moeilijk te combineren? Toch niet! Combineer met een effen outfit zoals een zwarte leren rok met een neutrale trui als je niet zo’n fan bent van mixing and matching. Geen schrik om verschillende prints te combineren? Probeer dan bijvoorbeeld een felgele of oranje trui, een rok met tijger- of zebraprint en een ruitjes jas waar de felle kleur van je bovenstuk subtiel in terugkomt. Helloooo fashion queen!

ruitjes winterjassen
Bron: www.massimodutti.com / www.hm.com / www.massimodutti.com

 

Fuuuurfect

Zachtje bontjes zijn ook weer totally cool en best van al: ze zijn super warm en cosy! Deze winter vind je fur coats steeds meer terug in felle kleuren zoals paars, rood of blauw. Ook prints zijn deze winter terug te vinden bij fake furs: streepjes of zelfs luipaardprint. You name it, someone probably sells it. Investeer in een eyecatcher en ga warm en trendy de winter door.

Bron: www.hm.com / www.zara.com / www.hm.com
Bron: www.hm.com / www.zara.com / www.hm.com

 

Michelin all the way

Het Michelin mannetje is ook dit jaar weer een voorbeeld geweest voor vele ontwerpers en zo is de donsjas opnieuw niet weg te krijgen uit het winterse modebeeld. Verschillende topmerken, waaronder Tommy Hilfiger, pakken ermee uit. De jassen zijn super warm én waterdicht. Tegenwoordig vind je ze niet alleen meer in basic kleuren, maar spot je ook rode, gele en zelfs gouden exemplaren.

Bron: www.tommy.com / www.zara.com / www.tommy.com
Bron: www.tommy.com / www.zara.com / www.tommy.com

Bright, brighter, brightest

Felle kleuren vind je deze winter overal. Bovendien is het aanbod aan kleuren groter dan ooit. Zo vind je jassen in geel, rood, blauw, paars en roze en ga zo maar door. Investeer je in een degelijke winterjas, dan mag hij ook zeker gezien worden! Combineer met een effen basic gekleurde sjaal, muts of handschoenen of ga voor een geprint stuk in dezelfde kleurtint van je jas om het niet té bont te maken.

Bron: www.tommy.com / www.americanvintage-store.com / www.massimodutti.com
Bron: www.tommy.com / www.americanvintage-store.com / www.massimodutti.com

 

Yay for basics

Wanneer bold and bright colours niet zo je ding zijn, kan je gelukkig nog altijd terugvallen op basic modellen en kleuren: standaard donkerblauw, zwart of grijs. Bovendien zijn deze jassen makkelijk te combineren met geprinte sjaals of een muts of een paar handschoenen in een felle kleur.

Bron: www.tommy.com / www.americanvintage-store.com / www.hm.com
Bron: www.tommy.com / www.americanvintage-store.com / www.hm.com

 

Zoals je kan zien, is het gamma aan coole winterjassen groot dit najaar! Kies jouw favoriete stijl en exemplaar en you’re ready to roll.

Liefs,

Caroline & Palmira

redactie voorzien door BLUSH Bulletin