Ben je er afgelopen zomer niet in geslaagd om dat winterdonsje van vorig jaar weg te werken? No worries, deze herfsttrends doen je onmiddellijk slanker lijken. Je summerproof body kan je dus weer een jaartje uitstellen.

The perfect print

For starters, de diverse prints die dit seizoen helemaal hot zijn. We denken aan: de animal print, checks, polka dots, streepjes … Als je prints op de juiste manier draagt, kan je de troeven van je lichaam accentueren én mindere kantjes verdoezelen. 

Het allerbelangrijkste is dat je een print draagt die in verhouding is met je lichaam. We hanteren hier namelijk één gouden regel: groot doet groot nog groter lijken. Dit wil zeggen kies vooral niet voor té kleine prints, want zo richt je de aandacht naar je silhouet. Maar kies ook geen te grote print, want deze kan dan weer optisch verdikken. 

Hou hierbij ook rekening met hoe de lijnen lopen. Een verticale lijn werkt verlengend en verslankend. Terwijl een horizontale lijn net verbredend werkt. 

prints - verslanken
Bron beelden via Pinterest

Flared Jeans

Ook de juiste snit van je broek werkt verslankend. Hierbij hebben we geluk dat de bootcut en flared jeans terug aan hun opmars bezig zijn. De jeans met de uiteenlopende pijpen laat het lijken alsof je een maatje minder hebt. Dit komt omdat de broek netjes aansluit aan je bovenbenen en wijder uitloopt vanaf je knie. De bredere broekspijp zorgt er vervolgens voor dat je lichaam in verhouding lijkt. 

Kies voor een flared jeans met een hogere waist, zo kan je dat buikje of die lovehandles verstoppen. Werk je look af met een blouse in dezelfde kleur of kies voor een donkerdere wassing, dan lijk je nog net iets slanker. 

Flared jeans
Bron beelden Pinterest

Kokerrok

We hebben allemaal wel eens de neiging om lossere kledij te dragen als we een beetje bijgekomen zijn. Toch kan ook een kokerrok een verslankend effect hebben. Belangrijk is dat je een kokerrok kiest die in je taille begint en net onder de knie stopt. 

Want waar je een horizontale lijn legt, leg je een accent en dat accent is natuurlijk welkom op je smalste punten. Creëer vervolgens balans door er een los topje op te dragen. Kies je net zoals met de flared jeans voor ton-sur-ton, dan werkt dit eveneens verlengend en verslankend. 

Kokerrok versmalt
Bron beelden Pinterest

Tips & tricks to remember : 

  • Groot doet groot nog groter lijken: dus kies voor de juiste verhouding van je print.
  • High-rise broeken verdoezelen je buikje en lovehandles.
  • Donkerdere kleuren versmallen.
  • Kleur-op-kleur werkt verlengend en verslankend.
  • Een horizontale lijn legt een accent, dus leg deze op je smalste punt.

Liefs, 

Caroline en Palmira

redactie voorzien door BLUSH Bulletin


Lees ook: Dankzij deze 3 perfecte officelooks ga jij stijlvol naar het werk!