Brillen lijken soms wel een magneet voor vuil en stof. Maar hoe kan je je bril nu het beste poetsen zonder hem te beschadigen? Dat leggen we je graag uit! 

Hoe het niet moet

Je bril krijgt het soms hard te verduren. Vuil en stof nestelen zich op de glazen, waardoor jij de reflex krijgt om hem schoon te vegen aan je trui of er even een papiertje bij te pakken. Slecht idee! De kleine vezeltjes in papieren zakdoekjes of wc-papier kunnen je brillenglazen beschadigen.

Sommigen denken dat het montuur onderdompelen in heet water met afwasmiddel een strak plan is. Niet waar! Het hete water doet geen goed aan je montuur. Afwasmiddel maakt je glazen nog vettiger én tast het beschermend laagje aan. Mooi afblijven dus!

Ook met alcoholdoekjes moet je voorzichtig zijn. De stoffen hierin kunnen je coating beschadigen, maar het komt ook de ontspiegeling van je glazen niet ten goede.

Maar hoe doe je het dan wel? 

Water, het is bijna voor alles goed. En ook voor je bril! Door je bril even af te spoelen onder de kraan verwijder je alle stof- en vuilresten. Nadien droog je hem af met een microvezeldoekje. Heb je dat niet bij de hand? Dan kan je gebruik maken van een schone keukenhanddoek.

Tussendoortje

Krijg je doorheen de dag vetplekken of vuil op je bril? Dan kan je hem snel even schoonmaken met het microvezeldoekje dat in je brillendoosje zit.

Je bril poetsen doe je vanaf nu dus nooit meer verkeerd. En nog een gouden regel als het gaat over het opbergen van je bril: ‘If it’s not on the face, keep it in the case.’