Terug van nooit weggeweest: de bootschoen. Veel schoenmerken hebben ze in hun assortiment. De typische vorm en de obligatoire ingewerkte lederen veter zit er standaard op. 

Hoe draag je ze?

De bootschoen is een vrijetijdsschoen die ideaal afkleedt onder een short of jeans waarbij er een stuk enkel te zien is. Je draagt ‘m bij voorkeur zonder sokken. Kan je ermee naar een feest? Ja, in een informele setting. Bovendien is het een uitgelezen schoen om er op een beachparty of een zomerse BBQ mee te flaneren.

De bootschoen meert weer aan! - Flashmagazine

Bootschoenen komen in alle kleuren en combinaties. Een goed exemplaar is volledig opgetrokken uit glad leder, nubuck of daim. Ieder seizoen pakt men uit met frisse, nieuwe kleuren, maar ook de classics blijven in het assortiment. Ondertussen kom je veel materiaalvarianten tegen: linnen, jeansstof… zelfs ‘ariaprene’, het gepatenteerd materiaal dat gebruikt wordt om duikerspakken te maken.

De bootschoen meert weer aan! - Flashmagazine

Een goed paar heb je al voor € 100, een echte ‘original’ ligt dan weer rond de € 140 of € 150. Daar heb je dan ook jaren plezier van, ze worden immers mooier naar mate je ze draagt. 

De bootschoen meert weer aan! - Flashmagazine

Zit jij in het zelfde schuitje? Ga ze eens passen bij een van de schoenenzaken in jouw regio.

Ontdek ook de andere basics die mannen zeker in hun kleerkast moeten hebben!