Ben je op zoek naar een leuke panty voor onder dat kleedje of rokje? Ze bestaan in verschillende kleuren en motiefjes, maar passen gaat vaak niet… Hoe kies je dan de juiste dikte? Wij helpen je met de DEN van jouw panty en zorgen dat je altijd de perfecte keuze maakt!

Waarvoor staat DEN?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de DEN op de verpakking eigenlijk staat voor denier. En dat is de eenheid die gebruikt wordt om aan te geven hoe dik het gebruikte garen van de panty is. Hoe hoger het getal dus is, hoe dikker de draad en hoe ondoorzichtiger de panty is.

De DEN van jouw panty uitgelegd - Flashmagazine

(Ultra)-transparant: 8 – 20 denier

Hierbij spreken van een ultra sheer of ultra-transparante panty. Deze worden vooral in de zomer gebruikt, omdat het net lijkt of je geen kousenbroek draagt. Ze laten je benen er gestroomlijnd uitzien. Voor het mooiste effect zorg je er dan ook best voor dat de panty zo dicht mogelijk bij je huidskleur aanleunt. Ze worden trouwens ook voor een gala al eens uit de kast gehaald. Wel voorzichtig zijn als je ze aantrekt, want gaatjes zijn snel gemaakt!

De DEN van jouw panty uitgelegd - Flashmagazine

Semi-transparant: 21 – 60 denier

Ook deze sheer of transparante panty is nog vrij doorzichtig, maar ziet er in huidskleur net iets minder natuurlijk uit dan de versie die dunner is. Deze variant is wel perfect om oneffenheden op je benen te camoufleren. De panty dekt dan ook iets meer, maar je been is nog steeds zichtbaar.

De DEN van jouw panty uitgelegd - Flashmagazine

Opaque: 60 – 100 denier

Een opaque versie is volledig ondoorzichtig. In een mooi kleurtje kan het je outfit helemaal afmaken. Zo’n dikke panty is de ideale partner voor die koude winterdagen. Daarbij is hij ook héél stevig en moet je je niet druk maken om ladders!

De dikte van je kousenbroek uitgelegd - Flashmagazine

Benieuwd hoe je ladders kan voorkomen? Wij verklappen je de oplossing en geven je ook nog andere handige modeweetjes mee!