Ben jij helemaal gek van sneakers? Dan durf je er misschien wel wat geld aan uit te geven… Maar we zijn er zeker van dat de waarde van jouw hele collectie zelfs nog niet in de buurt komt van deze duurste sneakers ter wereld!

Miles Nadal tastte diep in z’n buidel tijdens een veiling van Sotheby’s. Hij telde namelijk een overweldigende 437,500 USD neer voor dit paar sneakers. Hierbij vestigde hij ook meteen een record.

Een stukje geschiedenis

Het model waar het allemaal om draait, is de exclusieve Nike ‘Moon Shoe’. Van deze sneakers bestaan er maar 12 paren wereldwijd, waarvan dit het enige in ongedragen staat is. Nike-medeoprichter en atletiekcoach Bill Bowerman zorgde voor het ontwerp. Ze werden gemaakt voor renners tijdens de Amerikaanse olympische kwalificatiewedstrijden van 1972 en waren een van de eerste modellen vaan het merk. Ondernemer Nadal wil ze tentoonstellen in z’n eigen museum in Toronto.

De duurste sneakers ter wereld! - Flashmagazine
©️ Sotheby’s

Tweede duurste paar

Deze Nike sneakers stootten een paar Converse van de troon waar er in 2017 zo’n 190,000 USD voor betaald werd tijdens een veiling. Ze zouden wel gedragen geweest zijn door basketballegende Michael Jordan tijdens de Olympische finale in 1984. En hij zou ze gesigneerd hebben. Toch blijft het een habbekrats in vergelijking met het bedrag dat Miles overhad voor zijn Nike schoenen!

Toch zijn er naast de duurste sneakers ter wereld ook heel wat andere modellen die zeker zo leuk zijn! Kies wel een paar uit dat bij jouw leeftijd past