Petje af, of beter op, voor mannen die de fijne gewoonte hebben een hoofddeksel te dragen nu de koude dagen eraan komen. Niet alleen erg trendy, maar vooral erg praktisch in de koudere maanden. De tijd dat alleen oudere mannen een hoofddeksel droegen, vooral een hoed dan, is gelukkig voorbij. Jonge, modebewuste mannen vinden steeds meer hun weg naar dit geweldige accessoire. Bovendien houdt het je hoofd warm, gezien meer dan 75% van je lichaamswarmte verloren gaat via je hoofd. Wij zetten de hoofdmode trends voor mannen dit najaar op een rijtje. 

De flat cap

Stak vorig jaar al stevig de kop op. Tegenwoordig zie je ze meer en meer. Ze komen in alle maten, maar stralen allemaal een klassieke look uit. Tijdloos, modieus en uiterst knap. Topmerken pakken er graag mee uit en vervolledigen hun collecties ermee. Materialen als tweed en wol doen het nog steeds goed, ruitjesmotieven zijn dan weer blijvers. Je koopt ze op maat. Immers, je flat cap moet goed zitten en in één beweging op en af te zetten zijn. Je hoofdvorm in de pet komt met de tijd, alsof het zijn eigen bedding zoekt. Hoe meer je ze draagt, hoe lekkerder ze zit.

De hoofdmode trends voor mannen dit najaar - Flashmagazine
© Urbnite

Onder een hoedje

Terug van nooit weggeweest. Een goede hoed wordt op maat gemaakt, of toch verkocht. Er zijn heuse hoedenwinkels en -specialisten die zich uitsluitend met dit soort hoofddeksels bezighouden. Toegegeven, je betaalt voor een goed gemaakt exemplaar een beetje meer, maar je hebt er jarenlang plezier van. Ze worden vaak vervaardigd uit vilt en via een zeer artisanaal, ambachtelijk procedé met de grootste zorg gemaakt. Echt handwerk. Met hete stoom en een mal krijgt alles zijn vorm. Een plezier om naar te kijken. En nog veel leuker om te dragen. Zet jij ‘m op?

De hoofdmode trends voor mannen dit najaar - Flashmagazine

Muts

De muts is altijd een trend. Ze verschilt dan wel eens van textuur, materiaal en kleur, dit hoofddeksel gaat al eeuwen mee. Of je nu een exemplaar hebt met een pompon, of één met oorkleppen, of gewoon een vlotte beanie, met een muts mag je gezien worden. Ze worden vaak vervaardigd uit wol, maar er zijn ook katoenen exemplaren, of een soort mix van de twee. Zo ga je altijd goed gemutst door het leven!

De hoofdmode trends voor mannen dit najaar - Flashmagazine

Nu je op de hoogte bent van de hoofdmode trends, wil je vast en zeker ook weten welk mannenkapsel dit najaar helemaal in is