De leeuw is niet langer de koning van de jungle. Althans, als we de modeontwerpers mogen geloven. Massaal laten die het luipaard los op de fashionista’s, die van alle kanten beslopen worden. Roaar!

Dierenprints zijn weer helemaal in!

Koeienvlekken, zebrastrepen, tijgermotieven… het dierenrijk is weer opvallend aanwezig in modeland. Volgens sommige trendwatchers lijkt de kans het grootste dat de sssssslang je deze herfst kan verleiden. Maar in de spurt naar de gunsten van de modebewuste vrouw moet die het altijd afleggen tegen het jachtluipaard. En dus zie je de kenmerkende vlekjes overal terug komen. Op de lange trench, op fluffy jassen (liefst in sneeuwluipaard uitvoering), in broekpakken, pantalons, kleedjes, sneakers, handtassen, handschoenen, petten… De ene keer redelijke gedistingeerd, de andere keer flink uitvergroot. En lang niet altijd in de kleuren zoals de natuur die voorschrijft. Nee, dit namaak dierenvel zien we oprukken in allerlei kleuren: van blauw, rood en groen, tot zelfs fluo-oranje. 

Miauwkes

Dat de panterprint een blijvertje is, hoeft niet te verbazen. Dit staat nagenoeg iedereen en je kunt het met heel veel dingen combineren. Omdat je het mag beschouwen als een neutrale kleur.

Combinaties met andere drukke stoffen

Dit seizoen zullen we heel veel combinaties zien met andere drukke stoffen, zoals trendy ruiten, maar ook met andere dieren die mee overgekomen zijn uit de savanne. Maar dat is dan echt iets voor durvers, die niet terugdeinzen voor een roofdier meer of minder. Wanneer het bruin van de vlekjes op je blouse terugkomt in een bloemenmotief op je rok, geeft dat een heel leuk, speels effect.

 

luipaardprint

 

In combinatie met denim

Het patroon koppelen aan denim is een klassieker die alleen maar voor bewonderende blikken zorgt.

 

luipaardprint

 

Opvallende kleur

En met een knallende kleur die je combineert met deze dierenprint, maak je een heus statement.

En wat met meerdere kledingstukken met panterprint?

Stylisten durven wel eens aanraden om nooit meer dan één kledingstuk met print van een gevlekte panter tegelijk te dragen. Nochtans kan een luipaardbroekpak met een bijpassend sjaaltje er heel elegant uitzien. Van ver lijk je dan misschien wel een reusachtige kat. Maar dat is toch alleen maar een voordeel, niet?

 

luipaardprint

 

Vermijd diepe decolletés en korte rokjes

Wil je niet als een sexy kitten overkomen, dan hou je je ver van diepe decolletés en korte rokjes. Ook binnen de klassieke, stijlvolle lijnen vind je nog meer dan voldoende pantervelletjes waarmee je allerminst ordinair oogt. 


Meer fashiontips nodig? De meiden van Blush Academy geven je enkele stoere outfits voor coole mama’s mee!