Vergeet die zwembroek van vorig jaar. Niet meer up-to-date, laat staan ‘hip’. Als je wil weten wat je deze zomer op het strand en aan het zwembad best draagt, duik je maar eens flink in deze tips over de zwembroeken van 2019.

Short short

Daar kunnen we kort in zijn: dé trend van 2019. Vergeet die lange shorts. Kort is überhip. Het is te zeggen, tot halverwege je bovenbeen. Alle kleuren zijn goed. Volg gerust de trends van dit jaar. Daarmee zit je altijd goed op je badstoel of handdoekje. 

Een duik in de zwembroeken - Flashmagazine

Surf’s up!

De surferzwembroek, ook wel ‘boardshort’ genoemd, is een langere, iets wijdere variant. Je kan ze gewoon als korte broek dragen, maar uiteraard ook mee schitteren op een surfplank. Als je een wat blekere huid hebt, vermijd je best alle pasteltinten en ga je voor fellere kleuren en texturen. Tip: als je wat kleiner of smaller bent, draag je best een korte zwembroek en blijf je weg van de grotere modellen.

Een duik in de zwembroeken - Flashmagazine

Where are my speedos?

Toegegeven, je ziet ‘m niet zo vaak in onze lage landen, maar op plaatsen zoals Spanje, Frankrijk en Italië is dit nog steeds een hit: de korte zwembroek, ook wel ‘Speedo’ genoemd, naar het gelijknamige merk. In veel zwembaden verplicht omwille van de hygiëne. Ideaal om baantjes te trekken, of gewoon mooi bruin te worden. Altijd goed passen, zo zit hij perfect comfortabel.

Een duik in de zwembroeken - Flashmagazine

Kleurtje

Qua kleuren kunnen we duidelijk zijn: legergroen of olijfgroen is dé kleur van deze zomer. In zwembroeken zie je vaak felle kleuren, zelfs fluotinten, terugkomen, met roze en geel op kop. Staat mooi bij een gebruinde huid. 

Een duik in de zwembroeken - Flashmagazine

Zo hou je jouw zwembroek in topconditie

  • Spoel hem na het zwemmen altijd uit met koud water
  • Was hem met de hand, nooit in de machine (geen heet water)
  • Maak hem schoon met milde handzeep of een beetje Dreft
  • Laat hem liggend drogen
  • Dompel een nieuwe zwembroek eerst in een badje van natuurazijn (1 lepel per liter water) en koud water, zo blijven de kleuren mooi en levendig

Ontdek ook wat de swimwear trends voor de dames zijn deze zomer!