De modeliefhebbers onder jullie mogen van geluk spreken want onze nieuwe guesteditors, de bewoners van modeincubator MIA-H, voorzien jullie vanaf heden van een flinke portie modetrends en -nieuwtjes. Zo trokken ze dit keer naar Berlijn. Een bruisende modestad die deze zomer twee niet te missen evenementen organiseert geïnspireerd door fashiontech…

FashionTech?

Oké, hoorde jij nooit eerder over Fashiontech? No problem! Speciaal voor jou leggen we het nog even kort uit. Fashiontech is een samensmelting van mode en technologie. Nog niet duidelijk? Laten we dat nog even verduidelijken. Bij Fashiontech verwerken ze sensoren, lampjes, of andere technologische snufjes in kleding. Of nog straffer… Soms zijn kledingstukken bijvoorbeeld 3D geprint. Ook onderwerpen als virtueel ontwerpen of technologie om de winkelervaring te verbeteren vallen onder FashionTech. Wat dacht je bijvoorbeeld van een virtuele paskamer tijdens het online shoppen. Fantastisch toch? Fashiontech, een term die je vanaf heden niet meer zal vergeten!

Op naar Berlijn!

Berlijn is één van de leading steden op vlak van fashiontech. Deze zomer vinden er twee grootse, en enorm relevante evenementen plaats voor al wie geïnteresseerd is in het mode-en-techverhaal.

Wear It Festival

Wear It Festival draait volledig rond wearables met een focus op de ontwikkeling van nieuwe producten, de creatie van visionaire prototypen en de meest vooruitstrevende concepten. Wearables, fashion tech, smart clothing en consumenteninnovatie: beleef twee dagen vol inspiratie, leer van succesvolle bedrijven en ontmoet de belangrijkste influencers binnen de industrie, politiek en cultuur. 

#fashiontech

Het tweede event dat Berlijn deze zomer dé place to be maakt op vlak van fashion tech is #FASHIONTECH, ’s werelds grootste fashion & tech conferentie in juli, tijdens Berlin Fashion Week. Hier leer je van de meest cutting-edge visionairs van de industrie. Zij komen vertellen over de nieuwste trends en technologieën. In januari van dit jaar vond er al een editie plaats en de takeaways van verschillende recensies doen ons al helemaal zin krijgen in de editie van juli.

We zetten de laatste trends nog even voor jullie op een rijtje:

Mode is veel meer dan gewoon leuke stofjes in combinatie met een goede pasvorm. Mode gaat veel verder dan dat. Speciaal voor jullie sommen we  met plezier de laatste trends nog even op. Zet je dus maar schrap voor enkele stevige veranderingen in de modewereld!

 • Duurzaamheid is trendy
  Mode wordt duurzaam, milieu- en diervriendelijk. Zo verandert upcycling oud in nieuw en vermindert de creatie van innovatieve textiel zoals synthetisch leer de koolstofvoetafdruk.
 • Artificial intelligence – Ontmoet de ontwerper van de toekomst
  AI-technologieën worden binnenkort onze favoriete shopping-buddy. Met behulp van AI-technologie kunnen designers onze persoonlijke stijl en voorkeuren te weten komen en daarop inspelen in hun designs.
 • Taking digital to the next level
  Ben je het ook moe om van winkel naar winkel te rennen? Of om telkens jouw online aankopen terug te sturen? Met virtuele paskamers kan je kleding passen zonder ze écht te passen. En binnenkort kan een app het ontwerp van een item moeiteloos aanpassen naar jouw wens. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Blockchain en mode
  Blockchaintechnologie is er niet alleen voor de banksector. In de toekomst kan kledij worden uitgerust met een eigen digitale token die is opgeslagen in de Blockchaindatabase. Met die informatie kan je dus het fabricageproces volgen, het exacte materiaal achterhalen of de authenticiteit ervan verifiëren.
 • De mode van morgen betekent functionaliteit
  Vroeger ging het altijd over stijl en hype. De mode van de toekomst moet slim en aanpasbaar zijn, onze hartslag meten, onze smartphone opladen, zichzelf aanpassen aan hitte of koude. Kortom, mode moet niet alleen een weergave zijn van onze levensstijl, maar moet een verbetering zijn van ons leven.

MIAH