‘Everyone wants big boobs, but you…’ Gelukkig heeft Blush Academy enkele handige fashiontips die je cupmaat in verhouding brengen met de rest van je lichaam. Dus lees snel verder om je boezem op de juiste manier uit te spelen.

Investeer in een goede bh

Laten we eerlijk zijn dames: veel vrouwen dragen niet de juiste bh. Tijd om hier een einde aan te maken!

De juiste pasvorm kiezen doe je door rekening te houden met deze vier elementen:

 1. De omtrek: je borstomvang bepaalt de omtrek van je buste. Deze meet je net onder je borsten. Zorg dat je een bh kiest waarbij de omtrek past op het meest losse slotje. Een bh gaat namelijk nog leuren, en zo zorg je ervoor dat je er het langst plezier van hebt.
 2. Je cup: je cupmaat meet je op het volste gedeelte van je borsten. Deze afmetingen bepalen geven prijs of je cup C, D, E… hebt.
 3. De bandjes: een stevige boezem, vraagt om stevige bandjes. Je kiest dus het best een bh met een breder bandje om de juiste ondersteuning te garanderen.
 4. Het model: dat niet elk bh-model je goed past, moeten we je waarschijnlijk niet meer vertellen. Je kiest het best voor een bh met hele cup, zodat je boezem volledig verpakt is.

Horizontale en verticale lijnen

Wat je waarschijnlijk al weet, is dat horizontale lijnen verbreden en verticale lijnen versmallen. Maar dat is niet alles, horizontale lijnen worden ook gebruikt om een accent te leggen. Je plaatst een horizontale lijn dus beter niet ter hoogte van je boezem, want zo trek je er meer aandacht naartoe. Denk bijvoorbeeld aan de mouwen van je T-shirt of truitje. Kies dus liever voor een driekwart mouw om het accent op je borsten te vermijden.

Verticale lijnen versmallen en zijn dus ook een goede truc om het volume van je borsten te verdoezelen. Ook de uitsnijding van een V-hals valt voor ons onder de categorie ‘verticale lijnen’ en versmallen dus. Een goed voorbeeld hiervan zijn wikkeljurken en -tops, ze verslanken door de taillering en verkleinen je boezem door de aanwezige V-hals, dus go for it!

Als laatste is het ook opletten met hoge coltruien en rond uitgesneden T-shirts. Deze laten je borsten gigantisch lijken en daar blijf je dus beter van weg.

Fashiontips voor dames met een grote cupmaat - flashmagazine.be
©LadyPlusFashion

Kleuren en stoffen

Donkere kleuren versmallen en zijn aan te raden als bovenstuk. Als we naar de kleurtrends voor de zomer kijken, zijn Princess Blue en Toffee Brown goede opties.

Denk ook aan de verhoudingen en onze gouden regel: klein doet groot nog groter lijken. Dus kies zeker niet voor smalle bandjes of kleine prints, maar kies voor een bredere band en prints die in verhouding zijn met je lichaam. Je hoeft de animal prints dus niet uit je kleerkast te bannen, als ze maar de juiste grootte hebben.

Dit geldt trouwens ook bij je stofkeuze. Je kiest bijvoorbeeld beter geen dik gebreide truien, want deze zorgen weer voor extra massa. Ook kleding met plooien of ruches rond je boezem geven extra volume en laat je beter links liggen. Tot slot trekken ook glanzende stoffen de aandacht en dat wil je weer vermijden.

De do’s en don’ts op een rijtje

DO:

 • Juiste bh met een perfecte pasmaat.
 • Driekwart mouwen en korte jasje dat eindigt in je taille.
 • Shirts met een V-hals en wikkeljurken.
 • Donkere kleuren.
 • Animal prints in de juiste verhouding.

DON’T:

 • Horizontale lijnen ter hoogte van je borsten, zoals je mouw.
 • Hoge coltruien of T-shirts met een rond uitgesneden hals.
 • Dunne spaghettibandjes.
 • Dikke gebreide stoffen of ruches op de borsten.
 • Glanzende stoffen.

Liefs
Caroline & Palmira