Oh lucky you. Als je een zandloperfiguur hebt, dan heb je een prachtig vrouwelijk figuur dat volledig in balans is. Important is wel dat je met zo’n toplijf, ook de juiste keuzes maakt qua stof en snit. Je wil natuurlijk je vrouwelijkheid en goede punten accentueren. We geven je enkele concrete do’s en don’ts om je figuur volledig tot zijn recht te laten komen.

Een zandloperfiguur, wat is dat eigenlijk?

We haalden het net al aan: als je een zandloperfiguur hebt, dan is je lichaam perfect in verhouding en zijn a lot of women jaloers op je figuur. Je schouders en heupen staan recht boven elkaar en je hebt een smalle taille. Die prachtige taille wordt ook nog eens benadrukt door je vrouwelijke rondingen. Het bekendste voorbeeld van een zandloperfiguur is Marylin Monroe. Een recenter voorbeeld is Scarlett Johansson.

Marilyn_Monroe_at_Ciro's
Marilyn Monroe at Ciro’s
Bron: http://yxta.info/marilyn-monroe-wardrobe/

Tips voor dames met een zandloperfiguur

Om de vrouwelijke vormen van je beautiful body te benadrukken is het belangrijk om het accent in je taille te leggen. Dit doe je door bijvoorbeeld:

  • Een getailleerde jurk te dragen.
  • Een kokerrok aan te trekken.
  • Te kiezen voor een high waist jeans.
  • Je mouwen te laten stoppen ter hoogte van je taille.

zandloper figuur
Daarnaast is het aangeraden om blouses en jurken te kiezen met een V-hals. Zo verleng je je bovenlichaam en creëer je een subtiele vrouwelijke decolleté. Een wikkelblouse of -jurk zijn ook altijd een goed idee met jouw figuur. Verkies voornamelijk jurkjes en rokken die beneden wijd uitlopen, bijvoorbeeld met een A-lijn, zo blijft het een mysterie wat eronder verstopt zit.

Welke stoffen, snits en prints?

Om ervoor te zorgen dat je kleding vlot en vrouwelijk valt, kies je het beste voor vloeiende en soepele stoffen. Ga dus eerder voor stoffen zoals jersey of zijde, dan voor stijvere stoffen zoals jeans of katoen. Geef daarnaast je voorkeur aan gladde stoffen zoals satijn of viscose. Hou er wel rekening mee dat deze stoffen meer aftekenen wanneer ze dun zijn. Wil je een verslankend effect? Dan ga je best voor een zwaardere stof.

zandloperfiguur

Doordat je een rond, vrouwelijk figuur hebt, is het belangrijk dat je ook een ronde snit kiest. Zo valt de kleding perfect rond je lichaam. Wil je graag een jurk, rok of blouse met een print? Volg dan de logica en selecteer ronde prints zoals luipaard- en bloemenprints.

Niet doen met een zandloperfiguur

Ondanks je perfecte figuur zijn er toch een aantal zaken die je het beste kunt vermijden met een zandloperfiguur. Zo draag je beter geen vormloze kleding zoals hemd- of T-shirt jurkjes. Ook grove breisels en stoffen met veel textuur zijn een no go met jouw figuur. Mijd zoveel mogelijk kleurcontrasten en horizontal lines op het breedste punt van je lichaam. Zo leg je namelijk een accent op je breedste punt én die aandacht willen we houden voor je taille of course!

Liefs,

Caroline en Palmira

redactie voorzien door BLUSH Bulletin

 

 

 

 

Meer fashiontips van deze dames? Ontdek alles over de lentekleur van 2018, pink!