De trend van een skinny (vaste) “low waist” (lage taille) jeans is volledig aan het verdwijnen. Veel skinny’s zijn lage broeken, dus met een korte rits en een broekrand net boven de heupen. Maar het einde van deze rage ligt stilletjes aan op de loer… Onze guesteditor Gianni Carenza geeft graag een woordje uitleg.

Back to the roots

Skinny jeansbroeken kwamen voor het eerst op in de jaren 1950. Zowel bij mannen als vrouwen was de broek een echte rage. Na het hippietijdperk, waarin brede broekspijpen modieus waren, kwamen skinny jeans opnieuw op. Met name in de punkmode en later ook in de metalscene. Sinds 2005 en 2008 zijn skinny jeans, respectievelijk voor vrouwen en mannen, opnieuw in de mode gekomen.

Zeg maar dag tegen je favoriete skinny jeans

Na een heel lang tijdperk in de mode, zijn we vandaag in 2018, na tien jaar eindelijk weer aan het afstappen van de skinny broeken. Grote modebedrijven kiezen stilletjes aan terug voor de “high waist” of anders genoemd hoge taille – regular slim fit.

En dat is voor ons weer een hele aanpassing.. Want zo’n heftige verandering in onze kleerkast vinden wij best angstaanjagend. Toch?

Het stappenplan

In onze winkel zijn we een paar jaar geleden al begonnen met wat baggy (lage kruis) jeans broeken in te doen in onze collecties. En dat trokken we stilletjes aan door naar de casual geklede broeken. Zo heb je nog wel een een skinny broek aan de onderkant maar aan de bovenkant zit je broek al wat ruimer. Zo begin je weer heel langzaam aan te wennen aan een regular fit broek. Wist je trouwens dat als je een baggy (lage kruis) broek hoger trekt, je eigenlijk al een  “high waist”  broek draagt?! En dat zonder dat je het goed en wel zelf beseft.

Water in de kelder

De broek wordt ook dit jaar nog juist op lengte of  “te kort” gedragen. Juist tot aan de schoen of de broek wat opgerold zodat de enkel zichtbaar is. And guess what: er is geen regel in hoe kort men die draagt of hoe ver men die oprolt. Handig toch!?

Lichte Jeans regular fit opgerold aan de enkels.
Lichte Jeans regular fit opgerold aan de enkels.
Geklede baggy broek opgerold aan de enkels 1 kort en 1 langer (de keuze aan jou) ☺
Geklede baggy broek opgerold aan de enkels 1 kort en 1 langer (de keuze aan jou ☺)
Broek op maat ingemaakt juist “te kort” dat de enkels zichtbaar zijn.
Broek op maat ingemaakt juist “te kort” dat de enkels zichtbaar zijn.

 

Gianni Carenza

 

DELEN