Regelmatig houden we de vinger aan de horlogepols. Het is een wereld op zich en gaat vaak hand in hand met de mode. Toch zien we de sterkste merken en stromingen terugkomen, ook en vooral los van fashion. Hoog tijd om de horlogetrends eens onder de loep te nemen.

Klassiekers blijven klassiekers

Ook in 2020 blijven de stijlen uit de jaren ’50, ’60 en ’70 het uitstekend doen. Niet verwonderlijk, ze zijn gewoon mooi. Zo mooi dat het tijdloos is. Dunne bandjes, klassieke wijzerplaten, eerder kleinere kasten, net zoals vroeger. Opa’s droegen ze al. En die hadden altijd gelijk. 

Horlogetrends voor de hedendaagse man - Flashmagazine

Drie wijzers

Een uurwerk is bedoeld om uur, minuut en seconde aan te geven. Als het even kan met handige datumfunctie, vaak te vinden op cijfer 3. Niettegenstaande dat er zeer veel complicaties te kiezen zijn op een uurwerk, zoals chronograaf, alarm, zelfs hele kalenders, onderscheiden klassieke modellen zich zonder al deze snufjes. Want geef nu toe, hoe vaak heb je een chrono nodig?

Horlogetrends voor de hedendaagse man - Flashmagazine

Minimalistisch

Minder is meer. Geldt ook en vooral voor horloges. Met de nadruk op elegant, sober en niet te groot, blijven deze toppers het goed doen. Ideaal voor alle gelegenheden. Recht van de sportschool naar het feest. Of omgekeerd. Deze tijdsmeter hoef je niet te wisselen. 

Horlogetrends voor de hedendaagse man - Flashmagazine

Het nieuwe zwart?

Horloges kom je wel eens tegen in eenzelfde kleur. Bijvoorbeeld: goud, zwart, rosé of witgoud. Maar ook blauw, als wijzerplaat en detail in het stiksel van de bandjes. Het straalt luxe uit en geeft blijk van goede smaak.

Horlogetrends voor de hedendaagse man - Flashmagazine

Modehebbeding

Vroeger werden uurwerken alleen gedragen bij speciale gelegenheden, of gewoon naar het werk. Nu is een uurwerk een onmisbaar item van onze outfit. Sterker nog, het kan je kledingkeuze een boost geven, een extra accent. En dat zet de persoonlijkheidspuntjes op de ‘i’.

Horlogetrends voor de hedendaagse man - Flashmagazine

Nu je weet wat de horlogetrends zijn, ben je misschien ook benieuwd naar de klassiekers? Wij zetten alvast 3 iconische uurwerken in de kijker.