Vorig jaar zagen we al wat mannen met een flat cap, maar dit jaar is deze modetopper helemaal doorgebroken. Niet alleen bij hipsters, ook de modebewuste man, die graag het hoofd koel houdt, maar ’s winters toch kiest voor een warme bol, kiest voor dit knap hoofddeksel. Flat caps komen in alle soorten, maten, stoffen en texturen. Het is aan jou om een exemplaar te kiezen dat het best bij je past. Bied jij het hoofd aan dit topaccessoire? 

Oorsprong

De flat cap is iconisch geworden door Noord-Amerikaanse en Europese mannen in de vroege 20ste eeuw. De misvatting bestaat dat alleen jongens en mannen uit de lagere klasse flat caps droegen, maar niets is minder waar. Ze doken op in alle lagen van de samenleving. Dan is dit misverstand ook meteen de wereld uit. 

Hou het hoofd warm: de flat cap - Flashmagazine

Modetrend

De flat cap wordt steeds populairder. Hipsters introduceerden ze, maar nu zie je ze vaker opduiken bij het grote publiek. Zelfs bij vrouwen. Lekker stoer. Echte flat cap’ers dragen ze ook in de zomer, uitgevoerd in een lichtere stof. Maar het blijft toch echt een winters hebbeding. Aan de basis van het succes liggen de vele series die op Netflix lopen. Peaky Blinders om er één te noemen. Maar ook sterren zoals Idris Elba, Jon Hamm en Leonardo DiCaprio lieten zich al trots voor de lens trekken met hun favorieten accessoire. 

Hou het hoofd warm: de flat cap - Flashmagazine
©Netflix

Jouw flat cap

Er is natuurlijk heel veel keuze. Maar de classics doen het zoals steeds het beste. De typische flat cap uit tweed vervaardigd, of in diverse soorten ruitjes, dan weer gewoon strak in één kleur. Waarom kiezen? Neem er een paar. Ze zijn best betaalbaar en je hebt altijd de juiste cap die jouw outfit vervolledigt. 

De hoofdmode trends voor mannen dit najaar - Flashmagazine

Benieuwd welke hoofdmode er naast de flat cap nog trendy is voor mannen dit najaar? Wij verklappen het!