Wanneer we denken aan “de jogging” roept dat voor de meesten onder ons vooral het beeld op van heerlijk luie zondagnamiddagen in de zetel. But we have got some good news for you! In 2018 draait het in fashion om functionaliteit en comfort en doet een gekledere versie van de jogging a.k.a. de “dressy sweatpants” zijn intrede. Dit betekent dat we zelfs op het werk af en toe onze panty’s en kokerrokken achterwege mogen laten en mogen kiezen voor een comfy look. Can we get an A-MEN! 

Maar hoe ga je dan precies te werk om deze trend workproof te maken en bedenkelijke blikken van je collega’s en/of baas te vermijden ?  Our most important advice : doe niet gewoon letterlijk de joggingpants aan die nog in je sporttas zit :-). In het straatbeeld zien we meer en meer exemplaren verschijnen die speciaal ontworpen zijn om als fashion item te dragen. Maar net zoals bij een classic jeans, vind je ook hierin verschillende kleuren en modellen en is het belangrijk om op zoek te gaan naar die ene sweatpants die jouw figuur het meest flatteert.

The right colour & cut: 

Om deze trend een professional twist te geven, kies je best voor een exemplaar in een donkere en veilige kleur zoals blauw of zwart, waardoor je gehele outfit meteen een geklede uitstraling krijgt. Een budgetproof versie kan je vinden onder andere bij VILA en Vero Moda in mooie kwaliteitsstofjes die niet aftekenen en er very dressy uitzien.

Oversized mag dan wel in zijn, maar voor een professionele look kies je best voor een figure hugging snit: ga voor een iets strakkere versie van de sweatpants die mooi aansluit bij je vrouwelijke vormen. Zoek daarbij vooral naar een model met een tapered leg wat wil zeggen dat de broekspijp terug iets smaller uitloopt onderaan naar je enkels toe.

 

Jogging VILA
Beeld: VILA

It’s all in the detail: 

Mag het voor jou net iets speelser? Ga voor een exemplaar in een iets fellere kleur of met gekleurde zijbiesjes. Niemand minder dan Sarah Jessica Parker en Harper’s Bazaar style director Joanna Hillman zien we regelmatig experimenteren met deze trend. And if they can pull it off, so can you!

 

Jogging broek weer hip
Beeld: www.self.com
Jogging weer hip
Beeld: www.self.com

Classy versus Streetstyle

But the styling isn’t finished just yet. De joggingpants is een trend die staat of valt met de overige stukken waarmee je het combineert. Voor een op en top classy look kan je je sweats combineren met een paar sexy pumps en een classic blazer. Instant power-uitstraling!

Ondertussen al helemaal verslaafd aan het comfort ? Ook in het weekend mag je jouw new best friend uit de kast halen, maar dan mag het gerust iets stoerder en meer casual. Blogger en model Sanne Alexandra koos hier voor een leren jack en witte sneaker om haar dressy sweats om te toveren naar een streetlook and doesn’t she look supercool?

 

Jogging het fashionitem van 2018
Beeld: www.lookastic.com
Jogging weer helemaal hot
Beeld: www.bloglovin.com

 

Voor welke stijl je ook kiest, dankzij de sweatpants is ons buikje intrekken definitief verleden tijd en dat is op zich al een argument om er eentje in huis te halen, niet?

Liefs,

Caroline en Palmira

redactie voorzien door BLUSH Bulletin

 

 

 

 

Meer fashiontips van Caroline en Palmira? Lees alles over de jeanstrends van 2018!