Jouw favoriete sneakers zagen er misschien bij aankoop nog heel netjes uit, maar door ze vaak te dragen, kunnen ze al eens van kleur veranderen. Toch zijn er enkele simpele manieren om dit te voorkomen én aan te pakken. Dit is hoe je jouw sneakers wit kan houden!

Voorkomen is beter dan genezen

Spuit je sneakers voordat je ze gaat dragen in met een water- en vuilafstotende spray. Zo zijn ze alvast meteen beschermd. Bewaar ze ook in een doos of kast waar geen zonlicht aankan, zodat ze niet gaan verkleuren.

Je sneakers wit houden? Dat doe je zo! - Flashmagazine

Tandpasta

Iets wat iedereen in huis heeft, is tandpasta! Je kiest best wel voor een witte variant om zeker te zijn. Gebruik een oude tandenborstel of een doekje en smeer de tandpasta maar uit. Daarna nog even eraf vegen en voilà!

Vaseline

Wrijf je sneakers in met dit goedje en laat ze een paar uur staan. Poets je paar daarna met een droge doek en ze zien er weer zo goed als nieuw uit! De vettigheid van de vaseline zorgt trouwens ook ineens voor een beschermlaagje.

Je sneakers wit houden? Dat doe je zo! - FlashmagazineWil je niet enkel je sneakers wit houden, maar ook zorgen dat je andere schoenen in topconditie zijn? Bekijk dan zeker deze tips!