© The Guardian – Gigi Hadid

YES! Denim is een basic die iedereen MOET hebben. Het is het meest veelzijdige stuk dat elke outfit er relaxed doet uitzien. Een goede jeans mag in niemands kast ontbreken én al zeker niet in die van een Fashionista!

Jeans gives you instant style

Nina Garcia omschrijft het zo mooi in haar Little black book of style: “There is something about jeans that gives a girl an aura of instant style.” Jeans is simpel en praktisch, rebellious and elegant, en super sexy als je jeans je als gegoten past.

flared en bootcut jeans
Flared en bootcut jeans

Flattering denim for your body

Mom, bootcut, flared, ripped, skinny of boyfriend? Welke jeans past nu het best bij wie? En vooral welke zijn nog hip en trending en welke zijn volledig uit? Mogen we jullie daarover een geheim vertellen: als een jeans je goed past, maakt je body shape niets uit. Maar wil je bijvoorbeeld je wijde heupen camoufleren? Kies dan liever voor een bootcut dan een skinny. Leg je graag een vrouwelijk accent? Kies dan een skinny boven een boyfriend jeans.

Natuurlijk zie je bij jeans ook trends. Al bijna een decade zweert iedereen bij de skinny jeans. Maar zo stilletjes aan blijft deze in de kast liggen en wagen we ons terug aan de flared en bootcut jeans. Wat een opluchting, je niet meer elke morgen in die smalle broekspijpen wringen.

Jeans in 2018

Het tijdperk van de hipster is stilletjes aan het faden. Dat wil zeggen dat een nieuw trendwoord zijn intrede doet. In 2018 zal alles in het teken staan van authenticiteit. We gaan op zoek naar een balans tussen real & cool. En wat omvat die twee woorden meer dan denim? NOTHING if you ask us!

jeansjas

De jeansjas is totally back

Het zal in 2018 niet zo zeer de jean zijn die in thepicture staat, maar vooral de jeansjas. Zodra je sterren als Gigi Hadid en Selena Gomez een item met stijl ziet dragen, weet je dat het zover is: a new trend is in town! Ook zagen we tijdens de recentste New Yorks Fashion Week dat elk hip label een jeansjas in hun collectie opneemt. Dus fashionista’s, mind our words: je ziet de jeansjas everywhere in 2018!

Op zoek naar meer modetips van de meiden van Blush Academy + Agency? Lees ze hier.