Steeds meer horlogemerken grijpen terug naar tijden waar tijdsmeters nog een klassieke, functionele rol te vervullen hadden. Nu de smartwatch aan haar plafond zit, zetten steeds meer merken in op precisie, kwaliteit, design, mechaniek en een perfecte afwerking. De witte, zwarte of grijze wijzerplaten in de klassieke horloges voor mannen durven plaats maken voor wat meer kleur. We polsten alvast eens. 

Oris 

Altijd al een voorloper geweest op mechanische uurwerken met vintage design en reissues. Zo bracht het horlogehuis uit Hölstein een Big Crown Pointer Date op de markt. De 40 mm grote topper vertelt ons ook hier weer dat de hang naar oversized wat terugloopt en er weer plaats is voor tijdloze, maar aanvaardbare formaten. Deze grootte is zeer geliefd bij mannen die geen knots aan hun pols willen, maar ook dames vinden dit steeds meer een aangenaam formaat om dragen. De groene wijzerplaat is pure eye candy. 

Klassieke horloges voor mannen met wat kleur - Flashmagazine
© Oris

Richtprijs: € 1.500 

Rolex 

Met de Oyster Perpetual van het high-end merk uit Genève zit je altijd goed. Ook Rolex durft spelen met wijzerplaten in een andere kleur, maar het blijft altijd gedistingeerd. Zoals blauw. Gewoon mooi en uitermate vintage. Met veel respect voor het tijdloze. Het steeds aan populariteit winnende formaat 39 mm past rond alle polsen. 39 is ‘The Magic Number’. Een beetje groter voor haar, een beetje kleiner voor hem. Met andere woorden: perfect. Er wordt wel eens gezegd: “Relax, it’s a Rolex“. Klopt. Deze ‘time pieces’ behouden hun waarde en doorstaan alle trends. 

Klassieke horloges voor mannen met wat kleur - Flashmagazine
© Rolex

Richtprijs: € 5.250 

Zenith 

Ultraplat en met zijn 39 mm perfect op maat van jouw pols. De
Elite Classic valt op door een doorgedreven oog voor detail. De chocoladebruine lederen band matcht helemaal met de 18 karaat gouden kast en de ‘smoked’ wijzerplaat. De eenvoudige ‘three hands’ oermechaniek maakt van deze tijdsmeter een echte klassieker. Het automatisch binnenwerk levert een gangreserve van maar liefst 50 uren, moest je je maatje eventjes niet dragen. Alhoewel we ons niet kunnen voorstellen waarom je dat zou willen. Hij of zij, past beiden. 

Klassieke horloges voor mannen met wat kleur - Flashmagazine
© Joma Shop

Richtprijs: € 9.600 

Naast deze klassieke horloges voor mannen hebben we ook de 3 mooiste vintage uurwerken uitgezocht.