Om jouw outfit die laatste “final touch” te geven wil ik het vandaag met jullie hebben over herenaccessoires. We zagen de laatste jaren allemaal de parelarmbandjes voor heren als trend passeren. Enorm veel merken zijn ondertussen op de markt gekomen met accessoires. Dit komt omdat ze nu beseffen dat de man ook accessoires kan dragen. En dat is iets wat we ons 10 jaar geleden niet konden inbeelden…

It’s all about the details

Het zijn juist de extra details aan jouw outfit die het totaal plaatje perfect maken. Door een accessoire toe te voegen aan je outfit, wordt deze soms veel specialer en mooier. Vooral in de zomer dragen de meeste mannen gewoon maar een jeans met een t-shirt. Andere kiezen dan weer voor een bermuda in combinatie met een shirt of een hemdje. Kortom de meeste mannen houden het ’s zomers heel simpel.

Maar soms moet je eens wat anders durven. Draag bijvoorbeeld eens een broeksketting en doe armbandjes aan waarin dezelfde kleur terugkomt als in die broeksketting. Geloof me, je zal een perfecte match als resultaat hebben.

 

Kleurencombinatie!? Check!

Onthoud dus goed dat het er gewoon om draait dat je de kleuren van je outfit ook in je accessoires laat terugkomen. Op de bovenstaande foto kan je zien dat ik ervoor opteerde het zwart en zilver/chrome terug te laten komen in mijn accessoires. Armbandjes, broeksketting en polsuurwerk. Het zwart matcht ook bij mijn sneakers en bij mijn hemd.

Ook bij een afgewerkte outfit creëer je dat “extraatje” door middel van een broeksketting te laten matchen met de rest.

Geen fan van een broeksketting? Kies voor een pochet!

Natuurlijk zijn er ook andere alternatieven dan enkel en alleen de broeksketting. Steek bijvoorbeeld een pochet in de borstzak van je blazer. Want ja hoor, ook hiermee kun je de accentkleuren laten terug komen. Het zijn allemaal maar kleine details maar ze maken jouw outfit wel helemaal compleet!

 

We doen even de vergelijkingstest 🙂

Misschien denk je bij jezelf “Is dat nu nodig?”. Ja! Dat is nodig. Denk eens even aan je auto. Door er mooie velgen op te laten plaatsen heb je ook een heel andere auto.  Het zijn die extraatjes die meestal ook alles mooier maken in ’t geheel.

Andere accessoires

Voorlopig heb ik nog maar 3 accessoires aangehaald: armbandjes, broekskettingen en de pochette. Maar er zijn nog andere toffe accessoires. De halsketting bijvoorbeeld, deze kan je tevens mee verwerken in jouw outfit.

Maar ook lederen tasjes, deden de laatste jaren hun intreden bij de mannen.  Veel mannen durven geen tasje te dragen omdat ze vinden dat het er vrouwelijk uitziet. En toch durven diezelfde mannen op vakantie rondlopen met een heuptasje. Waarom? Omdat het gemakkelijk is.

Vooral in de zomer is het comfort van een tasje niet te missen. Omdat we dan al eens een lichte outfit verkiezen en we geen jas dragen. Je portefeuille in je achterzak steken is iets wat ‘not done’ is. En geef toe… Tegenwoordig loopt iedereen rond met een gigantische sleutelbos, een grote smartphone en een portefeuille die uitpuilt (van de klantenkaarten wel is waar 😉). Wat doe je er dan mee?

In Italië zie je al even dat de mannen een klein lederen handtasje vast hebben. Vooral in de zomer omdat ze dan alles daarin kunnen steken. Resultaat?! Geen gigantische portefeuille of smartphone in je broekzak, je outfit blijft er dus netjes uitzien.

Om je outfit helemaal compleet te maken, kan je natuurlijk kiezen voor een handtas in de kleur van je riem, armandjes, schoenen enzovoort. Dat geeft je look weer een extra “touch”.

herenaccessoires

herenaccessoires

Ik ga het hierbij laten! Wees creatief en probeer altijd je grenzen te verleggen in jouw outfit en in je accessoires dat is de boodschap! 😊

 

Gianni Carenza