Jawel de grote vakantie is in zicht … en dus beginnen de vakantiekriebels bij ons serieus te huisvesten! Maar dat betekent voor velen ook de pre-vakantiestress die bij het maken van de koffers gepaard gaat. Het is moeilijk om een doordachte selectie te maken uit onze kleerkast, en we hebben last van FOMO, of in dit geval: ‘fear of missing outfits’. Gevolg: we pakken standaard veel te zwaar, en er zijn kledingstukken die de hele vakantie onaangeroerd in de koffer blijven liggen.

De gemiddelde vrouw neemt 2 x zoveel kleding mee dan ze daadwerkelijk draagt. Toegewijde travellers die we zijn, duiken we graag met jullie de koffer in en delen we met plezier onze 10 traveltips to succes:

1 – Meest vergeten

Laat ons aanvangen met het lijstje van ‘niet te vergeten items’, zodat je deze alvast kan afvinken:

  • Paspoort
  • Reisdocumenten
  • Bank- en kredietkaarten
  • Iphone-lader
  • Naaisetje
  • Tandenborstel
  • Medicijnen

 

2 – Kapstokken

Je leest het goed: kledingstuks gaan bij ons aan de kapstok de koffer in! Eens op locatie, kan je in één beweging alles eruit halen en inhangen! Want nee die vijf gammele kapstokken die standaard in de kast hangen zijn niet voldoende, en we verliezen niet graag teveel tijd in die hete slaapkamer. Beach calls!

 

3 – De basics

De ‘kapstok’ van je vakantiegarderobe zijn witte en zwarte kledingstuks, omdat je deze eindeloos kan combineren, aangevuld met je favoriete jeans(shorts). Laat die moeilijkere stuks die slechts in één outfit kan dragen mooi thuis. 80% basiskleding (neutrale kleuren), 20% trend (accentkleuren, prints) is een mooie verdeling.

 

 

4 – Schoenen

Onze ervaring leert dat je best niet teveel high heels meesleurt: in je hoofd zie je jezelf op hakken flaneren, maar in de realiteit grijp je op vakantie steevast naar slippers en sandaaltjes. Kies daar ook voor de kleuren die een passe-partout zijn onder elke outfit: zwart, camel, goud, and you’re out!

 

5 – Maak complete sets van je kleding

Om te bepalen hoeveel kleding meeneemt, tel je het aantal dagen dat je weggaat en deel het door 3. Dat is het aantal sets dat je meeneemt.

Voorbeeld:
Ga je 2 weken op vakantie, neem dan 4 complete sets en een beetje extra mee. Met 8 kledingstukken, maak je 16 verschillende combinaties. Genoeg dus voor 2 weken vakantie. Kies 4 tops en 4 onderkledingstukken die onderling goed matchen, leg ze op je bed en maak combinaties. De onderkleding laat je liggen en de bovenstukken wissel je.

 

6 – Dress to impress

Voor die romantische sunset of dat sjiekere etentje uit neem je een mooie printjurk mee. Opteer voor een kreukvrij stofje, want niks zo ergerlijk als een fijngestreken jurk die als papier maché uit je koffer danst.

 

7 – Maak gebruik van elke lege plaats

Elk ongebruikt plekje telt! Maak gebruik van bijvoorbeeld je schoenen om kleine spullen in te stoppen zoals koptelefoons of kabels.

 

8 – Get your accs right

Accessoires wegen niks, nemen haast geen ruimte in beslag en je creëert er zo een nieuwe look mee. We zeiden het al in een eerder artikel: de rieten strandtas is jouw absolute buddy deze zomer, en dat zowel overdag als ’s avonds! Hamamlakentje (byebye dikke handdoek, wegens eveneens te zwaar), hartjeszonnebril, leesboek en off you go! Oh ja: vergeet ook geen mooie rieten hoed mee te nemen. Die leg je onderaan je koffer, gevuld met ondergoed en omringd door je zwemgoed, zodat hij niet kan indeuken.

9 – Smells like summer spirit

We zijn geen voorstander van zware parfums op vakantie; laat de lokale geur van zomer in de lucht er niet door bedwelmen! Maar er is één geheime geur die we toch graag prijsgeven als perfecte uitzondering op deze regel, eentje die je niet meer zal loslaten en die wij alledrie al-tijd in onze toiletzak hebben zitten: Bronze Goddess van Estée Lauder.

10 – Packing back

Bij het pakken om terug te keren, sorteren we de gedragen kledingstukken op kleur, van donker naar gekleurd naar wit. Kwestie van de was al voor te sorteren want efficiëntie is key en tijd, die hebben we niet teveel 😊!

 

En zo werden onze Holidays opeens Holy Days.

Geniet van je zomervakantie!

Clio, Kay & Jules

 


In het vorige artikel van de zusjes van Les Soeurs namen ze je mee naar de festivalweide. Artikel gemist? Lees hier alle festival Fashiontrends!