Doe het zelf: trend uit de 90’ies. De scrunchietrend is volledig terug van weggeweest. In de jaren negentig droeg iedereen het haaraccessoire en ook nu kun je er niet meer naast kijken. Je vindt de blikvangers in tal van winkeltjes, maar je kan er ook makkelijk zelf eentje maken. 

Stap 1: Knip je stof

Knip je stof in het gewenste formaat. Voor een volle scrunchie heb je een stuk stof nodig van ongeveer 70 x 15 cm. Liever minder groot? Pas de grootte dan aan naar jouw wens. 

Stap 2: Naaien maar! 

Vouw de stof over de hele lengte doormidden, met de goede kant naar binnen. Nu heb je een lange strook. Speld de stof vast en naai vervolgens met een rechte steek langs de lange, open kant. Met de naaimachine is het makkelijkst, maar het kan ook met de hand. 

Stap 3: Keer je lapje

Keer je lapje weer binnenstebuiten, door het overgebleven gat, zodat je de mooie kant van de stof weer ziet. Strijk de stof eventjes netjes vlak voor je verder gaat. 

Stap 4: Voeg een elastiek toe

Een scrunchie is een haarelastiek, dus voeg je nu een elastiekband toe. Bevestig een veiligheidsspeld aan het begin van de elastiek om ze makkelijker door de tunnel te halen. Knoop de uiteinden aan elkaar. 

Stap 5: Naai je scrunchie dicht 

Je kan de stoffen tunnel nog een beetje rafelen en draaien voor het typische scrunchie-effect. Leg daarna de uiteinden van de tunnel netjes tegen elkaar en naai het gat keurig dicht. Veel plezier met jouw scrunchie! 

DELEN