Als trotse mama mag je op het lente- of communiefeest van je oogappel natuurlijk ook stralen. Een nieuwe outfit heb je dan ook zeker en vast verdiend. Door alle andere praktische regelingen die zo’n dag met zich kunnen meebrengen, is de keuze van jouw outfit misschien even naar de achtergrond verdwenen. Maar geen zorgen, er is nog voldoende tijd én wij geven je graag wat handige tips om jouw zoektocht te vergemakkelijken!

Mama’s communie-outfit

Als je op jacht gaat naar je outfit moet je in de eerste plaats enkele basic tips in het achterhoofd te houden:

  • Kies een outfit die je niet enkel op het communiefeest kan dragen, maar die ook nadien geschikt is voor een andere speciale dag of zelfs om te gaan werken.
  • Zorg dat je outfit comfortabel is en dat je je op je gemakt voelt. Want niets is zo vervelend als je de hele dag afvragen of je kleding still in place is.
  • Zoals altijd, kies stukken die je als gegoten zitten. Koop zeker geen maatje te klein met het idee om nog een aantal kilo’s af te vallen voor de grote dag want dat is ook helemaal niet nodig. In een jurk of broekpak in de juiste maat en snit zal je sowieso stralen.

Verder kan je je tijdens je zoektocht naar de perfecte look ook laten inspireren door de belangrijkste spring trends. Een romantische bloemenjurk bijvoorbeeld is perfect voor deze gelegenheid : feestelijk, maar ook niet té (remember, het is vooral zoon- of dochterlief die de show moet stelen die dag). Is dat niet je ding? Kies dan voor een classy jeans en een blazer in één van de trendy bold colours, zoals ultraviolet, Meadowlark-geel of tomatenrood. Smuk het geheel op met een leuk accent van fringes, veertjes of ruches in je kleding.

 

 

Color Splash - Flash Magazine
Beeld via www.wendyslookbook.com

The perfect shoes

Onder die perfecte outfit, hoort natuurlijk een schoentje dat als gegoten zit. Het voordeel is, dat het tijdens het communiefeest hoogstwaarschijnlijk al beter weer is. Dus enkellaarsjes zijn een goede back-up, maar zeker niet onze eerste keuze. We zien je liever stralen met klassieke peep toe pump, een uniek muiltje of een leuke sandaal.

Hou je het communiefeest bij jouw thuis? Vergeet dan niet dat je zelf heel de dag in de weer gaat zijn. Hoge hakken zijn in dit geval dus niet aangeraden. Wil je toch groter lijken, draag dan een veterschoentje met een plateau.

 

Schoen
Roze veterschoen Frida, verkrijgbaar bij La Bottega

Accessoires maken het plaatje compleet

Je outfit is niet compleet zonder de bijpassende accessoires. Ook hiervoor zijn we even naar de trends voor het komende seizoen gaan kijken. Net zoals de kleuren, mogen ook je juwelen bold zijn. 2018 is het jaar van statement earrings en broches. Dus laat je helemaal gaan in de juwelenwinkel en kies XXL-oorbellen tot over je schouders of ga voor de barokstijl en let it shine. Wil je niet overdrijven? Kies dan voor mooie pearls, want ook die zijn totally hot this spring.

Accessoires - communiefeest

Liefs,

Caroline en Palmira

 

redactie voorzien door BLUSH Bulletin