Zo stel je je eigen capsule wardrobe samen

Ben je al aan de voorjaarsschoonmaak bezig? Als je toch bezig bent aan de grote opruim, is dit hét moment om ook je kledingkast aan te pakken. Creëer een capsule wardrobe en houd enkel de essentials over die perfect bij elkaar passen en het hele jaar lang gedragen kunnen worden. Zo heb jij nooit meer last van outfitstress!

FOTO BOVENAAN: Jurk van her - Aanbevolen verkoopprijs: € 259
LINKS: T-shirt van Eat Dust - Aanbevolen verkoopprijs: € 119
MIDDEN: Rok van Just In Case - Aanbevolen verkoopprijs: € 154
RECHTS: Hemd van Howlin’ - Aanbevolen verkoopprijs: € 195

Stap 1: ruim op
Ga voor je kleerkast staan en neem elk item apart vast. Bekijk het eens kritisch. Draag je het vaak en voel je er goed bij? Dan mag het blijven! Is het versleten? Stop het dan in een doos om weg te gooien. Items die nog goed zijn maar je gewoon niet draagt, komen in een doos om weg te geven, bijvoorbeeld aan de kringloopwinkel. Wees eerlijk met jezelf! Dat prachtige kleedje waar je eigenlijk al jaren niet in past of die 5 zwarte ‘reservetruitjes’? Weg ermee!

Stap 2: neem pauze
Doe het nu een paar weken met de items die je hebt overgehouden. Je zal vanzelf merken dat dat helemaal niet zo moeilijk is én dat je ’s ochtends sneller een outfit kan samenstellen.

 

Stap 3: kijk wat er mist
Nu je je een paar weken met je nieuwe kleine garderobe hebt gekleed, weet je perfect welke items je écht nodig hebt om je capsule wardrobe compleet te maken. Denk maar aan een zwart jasje, een goed passende jeans, een streepjestrui, loafers en een trenchcoat. Ga gericht op shoppingjacht naar deze stuks en koop pas als het écht mooi is en goed zit. Onthoud: ieders capsule wardrobe is persoonlijk en dus helemaal anders! Je beslist helemaal zelf wat voor jou must-have items zijn en waar jij je comfortabel en mooi in voelt.

DELEN