Ieder jaar komen er heel wat nieuwe modellen van uurwerken op de markt. Hierbij pakken veel horlogemerken graag uit met militaire horloges, geïnspireerd uit vervlogen tijden. Er is immers een vragende markt voor. Tijdloos blijft altijd actueel en maakt zich los van modegrillen. Het zijn vaak mechanische uurwerken, net als jaren geleden. Onder het motto ‘als je het doet, doe het dan goed’. We hielden een mooie selectie militaire horloges aan de pols, die netjes afklokt onder de € 1000. Durf jij het aan?

Hamilton Khaki Aviation Pilot Pioneer Mechanical

Hamilton, een van origine Amerikaans merk ontstaan in 1892, zet meteen de toon. Ze zijn vooral bekend geworden in en door de luchtvaart, maar ook via tal van actiefilms. In deze sector is nauwkeurigheid en robuustheid trouwens een must. Iets dat ze goed begrijpen bij Hamilton, dat inmiddels in goede handen is van Zwitsers: dé horlogemakers bij uitstek. De Khaki Aviation Pilot Pioneer Mechanical is een echt vintage horloge dat gedragen werd door de Royal Air Force in 1973. Ze is verkrijgbaar in twee versies: met NATO strap of lederen band. Het uurwerk heeft een zeer herkenbaar karakter. De kast meet 36 x 33 mm. Uiteraard is dit een echte handwinder. Een opwindbeurt gaat ongeveer 40 uur mee en geeft je dat echte vliegeniersgevoel. De richtprijs van dit horloge is € 745.

Militaire horloges: heruitgaves onder € 1000 - Flashmagazine
© Hamilton

Victorinox Swiss Army Airboss

Dit merk kennen we onder andere van het Swiss Army-mes. Maar ze maken ook degelijke tijdsmeters, die qua stijl nooit ver weg zijn uit de robuuste, militaire wereld. De Swiss Army Airboss heeft een kast van 42 mm en is afgewerkt met een krasvrij saffierglas. Zwemmen ermee is toegestaan. Een grote, duidelijk af te lezen wijzerplaat doet wegdromen aan vervlogen tijden. De lichtgevende cijfers zijn goed leesbaar, ook in absolute duisternis. Dit klokje wordt aangedreven door een automatisch mechanisch binnenwerk en is een echt betrouwbaar werkpaardje. De lederen band onderstreept de vintage look. De richtprijs van dit horloge is € 949.

Militaire horloges: heruitgaves onder € 1000 - Flashmagazine
© Victorinox

Certina DS Action Powermatic 80 GMT

Het Zwitserse Certina staat voor luxe en kwaliteit. Niet alleen qua stijl onderscheidt Certina zich van de rest, dit is een van de belangrijkste punten uit hun doorgedreven filosofie. De Certina DS Action Powermatic 80 GMT ziet er niet alleen robuust uit, hij is is het ook. Niet verwonderlijk dat de DS populair is onder militairen. Deze topper heeft twee tijdzones, die dankzij een apart 24-uurdisplay duidelijk zijn bij te houden. De door Certina gepatenteerde DS-technologie (DS = Double Security) zorgt voor waterdichtheid en biedt optimale bescherming tegen schokken. Een echte eye catcher. De richtprijs voor dit horloge is € 960.

Militaire horloges: heruitgaves onder € 1000 - Flashmagazine
© Vanhoutteghem Boutique