Doorprikt: de grootste modetaboes

Wie zei ooit dat je wit niet meer mag dragen na de Indian Summer of dat twee prints samen altijd een no-go zijn? Sommige regels zijn er om lekker aan je laars te lappen. Kijk maar mee: deze ‘fashion faux-pas’ zijn eigenlijk net heel fashion forward!

 

Taboe: twee prints clashen altijd

Strepen en bloemen, bollen en ruitjes: je kan gerust verschillende prints met elkaar combineren! Kies wel items die in dezelfde kleurtonen zitten voor een opvallende maar gebalanceerde look.

Rok en trui van Wearable Stories
Aanbevolen verkoopprijs: € 125 (rok) en € 119 (trui)

 

Taboe: wit is alleen voor de mooiweermaanden

Op donkere winterdagen ben jij toch gewoon zélf het lichtpuntje. Wit is heus niet enkel toegelaten als de zon schijnt! Ga voor een lange witte mantel, een ton-sur-ton look met witte trui en pantalon of draag een witte blouse op een zonnige rok.

Rok en blouse van Marie Méro
Aanbevolen verkoopprijs: € 159 (rok) en € 115 (blouse)

 

Taboe: je sokken mogen niet zichtbaar zijn

Kies jij ook altijd voor sokken die niet boven je schoen uitkomen? Hoeft niet, want soms kan de textuur van een paar sokken je look net een interessante toets geven. Mooi meegenomen: je favoriete schoenen zitten zo nog een stuk comfortabeler!

 

Taboe: jeans op jeans is zó nineties

Denk jij ook spontaan aan Britney Spears bij het horen van double denim? Als je het goed aanpakt, kan je het wél stijlvol doen. Kies twee stukken in gelijkaardige tinten … of maak het jezelf makkelijk en ga voor deze stijlvolle jumpsuit.

Jumpsuit van Terre Bleue
Aanbevolen verkoopprijs: € 179,90

 

Tekst: Delphine Creemers

 

 

DELEN