We gingen de straat op en vroegen jullie mening over mode. Blunders, tips en trends kwamen uit de kast én legden we vast op beeld.

Muberra Yilmaz (17) uit Houthalen

“Neonkleuren en kaki zijn deze lente en zomer in de mode”, laat Muberra ons weten. Als we vragen of ze spijt heeft van vorige trends denkt ze twijfelend na of ze al ooit de mist is ingegaan: “Ik heb eigenlijk nog nooit iets gedragen waar ik achteraf spijt van had”, klinkt ze ten slotte overtuigend.

Daniele Sulmona (21) uit Genk

“Ik ben mijn eigen inspiratie”, lacht Daniele gezellig als we informeren naar stijliconen waar hij naar opkijkt. Maar dat kan ook wel eens mislopen: “2007 was awful!” en laat hij dus liever achter zich. Nu vindt hij vooral wat hij zoekt in winkels zoals Zara, Levi’s en Pull & Bear of shopt hij online bij Zalando.

Ilse Pipeleers (45) en David Baeyens (46) uit Diepenbeek

Ilse verduidelijkt haar stijl: “Ik laat me inspireren door de grote merken, maar ga daarna op zoek naar alternatieven.” David gaat verder: “Maar ik denk wel dat we onbewust veel stijlinvloeden meekrijgen via nieuwe media.” Beiden zijn ze wel overtuigd van één ding, al lachend vertellen ze: “We hebben de jaren ’90 meegemaakt, maar die gaan we toch niet terug herhalen!”

Emilienne Mannaerts (48) uit Neerpelt

Een favoriet adresje heeft ze niet: “Ik shop overal graag”, vertelt Emilienne ons. Ze vindt het ook heel boeiend om met mode bezig te zijn: “Een paar jaar geleden had ik een heel gewone stijl, maar nu durf ik veel meer én ik kom er ook altijd mee weg!” Ze mixt ook graag budget met iets duurdere stukken: “En dan geef ik er daarna mijn eigen touch aan”, concludeert ze.

Myrthe Caers (21) en Davide Campanella (21) uit Maasmechelen 

Myrthe kiest altijd resoluut voor kleur: “Ik ben echt in een gele mood dit jaar!” Alle twee zijn ze ook zot van vintage en mode in het algemeen. Dat bewijst Davide als we vragen naar zijn laatste modeblunder: “Toen ik onlangs zag dat mijn lichte kousen niet pasten bij mijn donkere outfit, wou ik echt andere sokken gaan kopen!”

Miet Briers (54) uit Nieuwerkerken

Door de week kiest Miet voor vlotte kleding: “Maar in het weekend ga ik liever voor iets gekleder”, vervolgt ze. Daarbij hanteert ze het volgende principe: “Het mag er soms uitspringen, maar ik zorg dat het niet te overweldigend wordt, want dat vind ik niet mooi.” Net zoals de korte rokjes toen ze jong was: “Dan is dat leuk, maar nu zou dat toch niet meer passen!”

Vicky Belmans (73) uit Beringen

Als Vicky één modetip zou kunnen geven, zou het deze zijn: “Koop stukken waar je mee staat, aangepast aan je leeftijd.” Zelf houdt ze het meest van een broek met iets op: “Ik loop wel eens langs bij La Bottega, Lutex, La Cosa en Helsen”, maar op een misser zal je haar nog niet dikwijls hebben kunnen betrappen! 

Yentel Evens (22) uit Oudsbergen en Carlijn Tavormina (24) uit Bree

Yentel vindt het heel belangrijk dat je je eigen stijl durft te tonen: “Voel je niet onzeker om jezelf te zijn. Zo vind ik dat je als vrouw heel zelfverzekerd overkomt als je ook je vormen niet durft te tonen door losse kleding te dragen.” Carlijn knikt: “Draag gewoon wat je mooi vindt en kijk niet naar anderen.”

Sandro De Natale (21) uit Genk en Kalle Steegmans (21) uit Diepenbeek

Van mode weten ze misschien vrij weinig, maar online shoppen doen ze wel. Sandro vertelt waarom: “Dan kan je gewoon lekker in de zetel zitten en het komt vanzelf.” Kalle vult aan: “En ze hebben er gewoon veel meer keuze.”

Daphne Partoens (36) uit Hasselt

Dierenprints kunnen haar altijd wel overtuigen: “En ook zwart draag ik heel graag”, zegt Daphne. Hoewel ze toegeeft dat ze niet echt met mode bezig is, volgt ze wel een gouden regel: “Ik combineer nooit meer dan twee kleuren, anders vind ik dat het te druk wordt!”

INTERVIEW: jullie mening over mode - Flashmagazine

Margo Feytons (18) uit Hasselt 

“Deze lente en zomer zijn heel wijde en losse broeken in de mode”, laat Margo ons weten. Ze haalt geen inspiratie bij iemand specifiek: “Maar de stijl van Emma Bale vind ik wel leuk,” vertelt ze.

Wil jij ook eens graag je gedacht zeggen?

Kom onze interviewcrew dan zoeken in Genk centrum op 13 maart in de namiddag en wie weet schitter jij in de volgende editie!