Mannen kunnen zich zeer goed kleden. De tijd dat moeder de vrouw de outfit voor de man koos, ligt gelukkig ver in het verleden… een paar uitzonderingen niet te na gesproken. Mannen- en vrouwenmode is perfect op elkaar afgestemd. Een gezonde dosis ijdelheid, vermenigvuldigd met goed koopadvies en slimme mannenmarketing, zorgen ervoor dat de man zijn weg vindt in een wereld van stijlen en budgetten. Met andere woorden: geen excuus meer voor modeblunders. Voor degene die nog twijfelt, hierbij de modetips voor mannen nog eens op een rijtje.

Please don’t: witte sokken

Eenzaam aan iedere top: de witte kousen. Als het even kan, geen sportsokken onder een net pak. Toegegeven, we zien het gelukkig niet vaak. Wanneer het wel gespot wordt, doet het pijn aan de ogen. Blijf met die ondingen weg uit schoenen of sandalen. Alhoewel de witte sok zijn comeback maakt in de high fashion-sferen, blijft dit eerder een randverschijnsel waar de context volledig moet kloppen. Dus staar je niet blind op catwalks, maar houd je keuze veilig. Tip: een zwarte sok kan nooit kwaad. Vrolijke sokken mogen ook, maar niet overdrijven. Blote voeten in daarvoor bestemde schoenen, zoals loafers of bootschoenen, is een must. Voor wie toch een sokje wil dragen: zorg dat je dit niet ziet. 

Modetips voor mannen: do’s, don’ts en please don’ts - Flashmagazine

Do: strijkvrije hemden

Niets zo mooi als een strak gestreken hemd, maar als je geen tijd hebt, kies dan voor een strijkvrij hemd. Haast altijd vervaardigd uit 100% katoen. Meteen heel huidvriendelijk en transpiratie absorberend. Met andere woorden: met een strijkvrij overhemd maak je altijd een goede keuze. Wat de kraag betreft, ga je best met de mode mee. Soms button-down, dan weer grotere punten, heel soms kraagloos, kies maar. Hou het stijlvol. 

Modetips voor mannen: do’s, don’ts en please don’ts - Flashmagazine

Don’t: T-shirt onder overhemd

Soms zie je dat mannen een T-shirt, vaak met ronde aansluitende hals, onder hun overhemd dragen. Dat onding komt dan trots uit je hemd piepen. T-shirts zijn niet ontworpen om zo gedragen te worden. Het komt rommelig over. Een betere keuze zou zijn: een onderhemd. Of: draag iets over je hemd als het te koud is. Zoals een mooie trui met V-hals bijvoorbeeld. Als je hemd doorschijnt, koop dan volgende keer een iets dikkere katoenen variant. Weg transparantie!

Modetips voor mannen: do’s, don’ts en please don’ts - Flashmagazine

Do: riem in zelfde kleur als schoenen

Wellicht de makkelijkste regel om te onthouden. Het leeuwendeel van de mannen draagt (donker)bruine of zwarte schoenen. Schaf je een degelijke, sobere bruine én zwarte riem aan. Een tijdloze aankoop. Investeer erin. Opgelet: zorg dat het niet té hard matcht, dat is eerder fout.

Herenmode: do’s, don’ts en please don’ts - Flashmagazine

Ben jij naast deze modetips voor mannen benieuwd welke schoenen elke man in z’n kast moet hebben?