Dankzij mijn ervaring met de Antwerpse Zes en anderen uit de modewereld heb ik het voorrecht gehad om vele backstages van dichtbij te mogen zien. Ik mocht ze voelen en ruiken. Ik heb ze opgebouwd en afgebouwd, ik heb er gestrest en hard gewerkt en ik ben er gelukkig geweest. Nu besef ik dat wat voor mij mijn werk was, voor velen een fantasiewereld is. De backstage is dan ook een plaats die het publiek zelden te zien krijgt.

Achter de coulissen 

Daar brengt modefotografe Marleen Daniëls nu verandering in. Ik leerde Marleen kennen, hoe kan het ook anders, toen ik een defilé organiseerde voor één van de zes van Antwerpen. In haar Backstage/Frontstage-tentoonstelling in het Hasselts Modemuseum neemt ze je mee achter de coulissen van de modeshow: van casting naar fitting, van haar en make-up naar de line-up en de finale. 

Tentoonstelling in Limburg

Dat haar fotografie nu eindelijk ook in Limburg tentoon wordt gesteld vind ik heel bijzonder. De beelden, die grotendeels analoog zijn gefotografeerd, dateren uit de periode 1988-2008. Het zijn unieke herinneringen aan een tijd waarin shows enkel voor een select publiek toegankelijk waren. Aan de hand van fotografie, video en silhouetten van toonaangevende modeontwerpers en modehuizen zoals Dries Van Noten, Yohji Yamamoto, Dior en John Galliano, ontdek je de plek waar de magie ontstaat.

De tentoonstelling Backstage/Frontstage is van 22 september 2018 t.e.m. 17 maart 2019 te zien in het Hasselts Modemuseum.