Er zijn veel smartwatches en sporthorloges op de markt. Ze hebben als doel allerlei data van je te verzamelen en die te delen op je smartphone. Bekende merken als Apple, Samsung, maar ook de Fitbit, Polar en Huawei zijn veelal de keuzes die men maakt als men op zoek gaat naar een betrouwbare smartwatch. Ze zitten allemaal in een prijsklasse tussen pakweg € 100 en € 400, en hebben vaak een heel functioneel doel. Toch blijft vooral de man die houdt van een luxemerk een beetje op zijn honger zitten. Daar spelen sommige ‘mid- en high-end merken’, die vooral mechanische uurwerken maken, gretig op in. Ze hebben namelijk ook een digitale variant in hun assortiment, en in het bijzonder een smartwatch. We maken je graag wijzer en tonen je drie high-end smartwatches!

Montblanc Summit 2

Het prestigieuze merk uit Zwitserland heeft een ruime collectie knappe ‘time pieces’, allen met een klassiek, maar ook licht-sportief karakter. Sinds een paar jaar hebben ze ook een mooie smartwatchcollectie, gemaakt volgens de strenge huisregels wat kwaliteit en design betreft. Zo pakt Montblanc, met zijn besneeuwde bergtop in hun logo, uit met de Summit 2 die de Summit (1) vervangt. Dit uurwerk is een knap staaltje technologie gemixt met de typische Zwitserse kwaliteit, het oog voor detail en een absoluut hoog afwerkingsniveau. De richtprijs van dit uurwerk is € 985.

Niet te missen high-end smartwatches - Flashmagazine
© Montblanc

TagHeuer Connected

Nog zo’n Zwitsers tophuis dat al meer dan een eeuw wereldwijd ‘mid- en high-end merken’ in de vitrines van topjuweliers legt. Voor de smartwatchlover die fan is van dit merk, maar een beetje op zijn horlogehonger bleef zitten, pakt het Zwitserse merk uit met de Connected. Deze stoere jongen barst van de functionaliteiten en kan tegen een stootje. Toch is het een ‘dress watch’. Rechtstreeks van het zwembad of sportclub naar een avondfeest kan zonder horlogewissel. Steeds met de Swiss Made zekerheid. De richtprijs van dit uurwerk is € 1.650.

Niet te missen high-end smartwatches - Flashmagazine
© TAG Heuer

Breitling Exospace

Met een onvergetelijke naam laat de Breitling Exospace B55 je gedachten afdwalen. Het Zwitserse bedrijf staat bekend om het maken van vliegeniershorloges, maar deze keer komt Breitling met een nieuwe generatie tijdsmeters die connectiviteit en smart-technologie combineren. De behuizing is gemaakt van titanium en het glas van ontspiegeld materiaal, bedekt met saffier. De B55 laat je notificaties zien van e-mails, berichten en kalenders, en toont je tegelijkertijd vlieg- en meetinformatie. Ook de prijs is een hoogvlieger. De richtprijs van dit uurwerk is € 8.080.

Niet te missen high-end smartwatches - Flashmagazine
© Breitling

Naast deze high-end smartwatches ben je misschien ook benieuwd naar 3 iconische horloges die we voor jou uitzochten?