Piercings zijn zonder twijfel hot at the moment. Vooral als het om ear piercings gaat. Ze zijn gegroeid van accessoires voor punkers en gothics, naar de kleinste must-have fashion accessory. Op de catwalk werd zelfs ear jewelry toegelaten, in alle vormen en maten én in elk onderdeel van het oor. Wij tonen je graag hoe je ze draagt en welke onze favorieten zijn.

Never been cooler

De afgelopen jaren werden piercings verafschuwd, voornamelijk vanwege de asymmetrie. But time is changing, want piercings zijn hét mode-accessoire van dit moment. Van de catwalk tot de billboards en zelfs de meest klassieke gezichten worden ermee versierd. We kunnen dus wel degelijk stellen: piercings have never been cooler.

Get the desired look

Wel is er een verschil met de piercings van “vroeger” en nu. In het verleden lieten we gewoon een piercing steken, willekeurig en wherever we liked it. Vandaag denken we zorgvuldig na over de placing. De focus ligt veel meer op de totale look en de uitstraling. Verder zijn er no rules en kan je gaan van een minimalistische look tot multiple all-over ear gems.

Nose rings

neusring piercings
BRON: https://www.pinterest.com/pin/155303887176385689/

Naast de ear piercings, zijn er natuurlijk ook nog de nose rings. Hier zien we ook de trends een beetje shiften. Zo heeft de septum zijn beste tijd gehad en wordt deze ingehaald door de nostril. Eigenlijk is de nostril nooit écht out of fashion geweest, maar in 2019 wordt er geëxperimenteerd met meerdere stijlen. Al is een minimalistisch nostril juweel de trend, je kan het geheel pimpen met een diamant of ringetje.

Maar piercings zijn niet het enige wat trendy is op dit moment, heb jij de kapseltrends van 2019 al gespot?

redactie voorzien door BLUSH Bulletin