Snel iets naar de kringwinkel brengen? Weet dat het een tweede, derde, vierde… leven krijgt. Immers, kringwinkels zijn erin gespecialiseerd oude spullen nieuw leven in te blazen. Maar er is meer. Soms worden oude spullen als grondstof voor nieuwe, hippe items gebruikt. En die ReFashion is alleen maar toe te juichen. Win-win voor iedereen. Optimaal hergebruik, slim gerecycleerd. De vlag dekt de lading. Exclusiviteit verzekerd.

Bags from flags

Flagbag is een straf concept dat jaren geleden werd geboren in Hasselt. Meer bepaald bij de milieudienst. Die brachten vaak een heleboel vlaggen, die de stadsevenementen aanduidden in het straatbeeld, naar de kringwinkel. Die gebruikte het, via een lumineus idee, om unieke en duurzame, überhippe boodschappentassen te maken. Nu, enkele jaren later, is het assortiment fors uitgebreid. Het vertaalt zich in de meest uiteenlopende gebruiksvoorwerpen en gadgets: toiletzakken, pennenzakken, fietstassen, laptophoezen, schoudertassen, designertassen… en nog veel meer. Zelfs hangmatten en placemats staan op het menu. Stevig, mooi, uiterst origineel en superexclusief!

ReFashion: van oud en versleten tot nieuw en springlevend - Flashmagazine
© Flagbag

Freitag 

Dit hippe merk uit Zwitserland deed het ons al voor. Freitag maakt onder andere hele mooie heuptassen en rugzakken uit onverwoestbaar zeilstof, tentmateriaal zoals je wil, waarmee vrachtwagens hun lading afdekken. Het komt in alle kleuren en is letterlijk zo stevig dat je er jaren plezier van hebt. Bovendien maak je een mooi statement: je draagt een uniek stuk uit gerecycleerd materiaal. Jaarlijks worden meer dan 6700 versleten zeildoeken van vrachtwagens verzameld en via handwerk omgetoverd tot de meest hippe items. 

ReFashion: van oud en versleten tot nieuw en springlevend - Flashmagazine
© Freitag

Met de feestperiode in zicht alvast een origineel geschenkidee dat het verschil maakt. Succes verzekerd. Of trakteer jezelf eens op zo’n duurzaam item… Nog beter!

Naast ReFashion kan je ook een zetel nieuw leven inblazen. Wij vertellen je hoe!