Momenteel volg ik een opleiding als shoedesigner. Hier leer ik enorm veel bij over het comfort van schoenen. Zo kwam ik al snel te weten welke criteria belangrijk zijn bij het kiezen van een goed passende schoen. Graag help ik jullie in dit artikel een ‘voetje’ bij het kiezen van juiste, stevige schoenen.

De pasvorm

Alles begint bij de pasvorm van de schoenen. Je kan de mooiste schoenen tegenkomen. Misschien zelfs schoenen waar je al jaren van droomde. Maar als de pasvorm niet goed zit, kan je ze beter laten staan. De vorm van de schoen moet je voet ondersteunen. Vraag steeds in de winkel om hulp, de verkopers zullen je het best kunnen adviseren als je problemen hebt met de pasvorm.

Sneakers

Kies voor kwalitatieve schoenen

Yes, we know. Kwalitatieve schoenen zijn niet meteen de goedkoopste. Maar knoop deze gouden tip zeker in je oren. Beter één paar goede schoenen die je kan dragen, dan drie paar goedkopere schoenen die niet optimaal zitten en je kast niet uitkomen. 

Leder is een goede keuze!

Momenteel zijn stoffen sneakers erg trendy. En ja… ook ik geef toe, dat ik ze erg mooi vind. Maar toch kies je beter voor een leder gevoerde schoen. Deze ondersteunen je voeten optimaal en bieden je al het comfort dat je nodig hebt. Wanneer ikzelf aankopen ga doen voor onze winkel kies ik steeds voor schoenen met een stevige contrefort en een corrigerend voetbed. Hierdoor maak ik het onderscheid tussen andere sneaker- en schoenwinkels. Nog een leuk weetje: leder biedt niet alleen een betere ondersteuning voor je voet, het ventileert ook veel beter. Zeg maar dag tegen jouw zweetvoeten!

Lederen sneakers
Lederen sneakers

Steunzolen

Helaas merken we dat erg veel mensen tegenwoordig steunzolen moeten dragen. Vaak is dit het gevolg omdat ze vroeger als kind geen goede schoenen droegen. Kies zeker voor je kinderen voor een stevige schoen en een goed voetbed. Tijdens de groei van de voet is dit van zeer hoog belang. Ook wanneer je al steunzolen draagt, kan je beter kiezen voor lederen schoenen. Dit zal ervoor zorgen dat je voet een goede houding blijft behouden en de vorm van de schoen niet veranderd door de steunzool.

Stevige, trendy schoenen

Zo, nu weten jullie al dat je best kiest voor een stevige schoen met een perfecte pasvorm. Volgende week overloop ik speciaal voor jullie de laatste trends in schoenen. Stay tuned!

Redactie voorzien door schoenenexpert Frederik Claes van Lorenz