Zelfs de meest ambitieuze skiër zal het toegeven: bij een dergelijke blitse hobby is een beetje modeshow natuurlijk nooit ver weg. En dan moet je toch minstens om de twee jaar investeren in nieuwe skikleding. Anders gaat het steil bergaf met je aanzien.

Skikleding

Alles kan, niets moet. Dit jaar hebben de ontwerpers van skikleding voor een erg liberale piste gekozen. De collecties variëren van heel sober tot uiterst gedetailleerd en van monochroom tot bijzonder kleurrijk. Bij de merken die zich meer focussen op de competitie gedreven afdaler, geldt wat kleurgebruik betreft het motto: “Minder is meer”. Zij kiezen dan ook eerder voor aardtonen.

Maar voor de echte gelegenheidsskiër blijven oranje, fel groen, blauw en rood helemaal hot. Voor vrouwen wordt dat dan hemelsblauw, muntgroen, stralend roze, turquoise en violet. De neon-accenten zijn nog slechts miniem aanwezig, bijvoorbeeld aan de ritssluiting. Anderzijds zien we heel veel colorblocking en stijlvolle allover prints, vaak in subtiel ton-sur-ton. Helemaal hip ben je met een bloemen- of luipaardprint.

Bij de mannen zijn de modellen vaak geïnspireerd op de parka. Er wordt duidelijk aansluiting gezocht bij de streetwear. Zodat de investering ook terug in het vlakke land nog kan renderen. De snit van de vrouwenjassen is dikwijls asymmetrisch, met stretchverbindingen aan de taille.

Schitteren als een sneeuwkristal

Het mix & match-principe zie je eveneens terug bij het materiaalgebruik. Erg opvallend zijn combinaties van stretchstof en weefsels met een satijn-look. Ook grafische jacquards zijn helemaal in. Heb vooral geen schrik om te blinken en te schitteren. De fabrikanten zetten hiervoor materialen in die in het zonlicht automatisch gaan glanzen. Maar ook eenvoudige zilverreepjes en Swarovski-kristallen. Zelfs de ritsen worden op die manier extra in de kijker gezet. Aan de kap mogen namaakpelsjes je eraan herinneren dat het om winterkleding gaat. Maar tal van producenten werken dit jaar liever met lederaccenten. Binnenin wordt er doorgaans geopteerd voor zoveel mogelijk ethisch bekomen dons.

De warmtefunctie blijft behouden, maar in niets doen deze jassen je nog denken aan het Michelinmannetje. Primaloft, merinowol, fleece, Gore Tex met windstopper en Tirol Wool, moeten er voor zorgen dat de weersomstandigheden alvast geen geldig excuus zijn om wat vroeger de après-skihut in te vluchten.

Wil je meer info over een nieuwe skibril?
Lees dan zeker ons artikel boordevol tips.

Of weet je nog niet naar welke bestemming?
Denk dan zeker eens na over dit top-skigebied!

Skikleding

DELEN