Heb je jezelf al ooit afgevraagd of die sneaker eigenlijk nog wel gepast is voor jouw leeftijd? Dan hebben wij het antwoord! Draag vooral wat je zelf wilt, maar om je zelfverzekerder te voelen zetten we het even op een rijtje.

Baby’s en kinderen

Als je kleine spruiten nog niet lopen, laat je dan zeker volledig gaan! Alles kan en mag en bovendien sputteren ze nog niet tegen als je hen die sneaker wil aandoen die jij zo mooi vindt! Vanaf het ogenblik dat ze op hun voetjes terechtkomen, gelden dezelfde regels, maar kijk dan zeker ook naar een paar dat hen voldoende steun biedt en ze begeleidt in hun eerste stapjes.

Sneakers voor elke leeftijd - Flashmagazine

Tieners

Vanaf dit moment heb jij als ouder jammer genoeg niets meer te zeggen… Als tiener krijg je dan ook de toestemming om volledig je ding te doen, als het op sneakers aankomt weliswaar! Volg de trends, ga voor kleur én prints en draag waar jij van vindt dat je ermee staat. Als je later terugkijkt op foto’s zal je misschien van mening veranderen, maar trek je daar voorlopig zeker niks van aan!

Millennials

Ook als millennial heb je natuurlijk nog de vrijheid om de trends op de voet te volgen, maar misschien kies je op dit moment toch al liever voor wat meer comfort in plaats van sneakers die enkel mooi zijn. Leuke kleurtjes zijn een goed idee, maar ga hier niet te ver in. Extraatjes zoals glitters en pailletten laat je ook beter over aan de jongere generatie.

Sneakers voor elke leeftijd - Flashmagazine

Volwassenen

Nog iets ouder? Let dan niet meer zozeer op wat er in de mode is, maar op wat er bij jou past en wat goed zit. Op dit moment ben je natuurlijk ook al zeker van je stijl en gaan de sneakers die je kiest jaren mee. Hou het sober en ga voor een klassiek model. Toch liever iets kleurrijker? Hou het dan bij zachte tinten zoals pastelkleurtjes.

Sneakers voor elke leeftijd - Flashmagazine

Ouderen

Vanaf 65+ heb je misschien wat meer steun nodig, maar ook dan zijn er nog heel wat leuke sneakers die in aanmerking komen. Ga voor kwaliteit en kies een paar dat jij mooi vindt. Bovendien zijn sneakers op zich al een trendy paar schoenen, dus als je er uitkiest die een goede pasvorm en niet te veel poespas hebben én in een neutrale kleur zijn, ben je helemaal mee!

Sneakers voor elke leeftijd - Flashmagazine