1 juli, de grote vakantie gaat van start maar ook het startschot voor de solden wordt gegeven. Misschien keek jij hier zelfs nog harder naar uit dan naar die welverdiende vakantie. Een succesvolle koopjesjacht tijdens de soldenperiode vergt wel wat voorbereiding. Ga niet halsoverkop te werk maar ga recht op je doel af! 

Ga op verkenningsronde

via GIPHY

Goed begonnen, is half gewonnen. Eigenlijk zou je de solden daarom al een week vroeger moeten beginnen, met een verkenningsronde. Zo weet je perfect welk kledingstuk je wilt bemachtigen met een bepaalde korting.

Bezoek ook de boetiekjes

via GIPHY

Waarom zou je je beperken tot de grote ketenwinkels waar het gegarandeerd een gekkenhuis zal zijn? De kortingen laten je immers toe om je net dat tikkeltje extra te permitteren. Bij voorkeur begeef je je dag één van de koopjesperiode naar de kleine boetieks, jonge ontwerpers en designafdelingen van grote winkels. Niet alleen kan je daar voor een prijsje echte topstukken kopen, de kans is ook klein dat deze luxeartikelen in een latere fase nog extra zullen worden afgeprijsd. Het heeft dus geen zin langer te wachten. Daar komt nog bij dat de collecties in dergelijke boetieks vaak erg beperkt zijn, zodat je een week later misschien net achter het net vist. Let wel op dat je die designerkleding echt mooi vindt, en dat je ze niet alleen koopt om uit te kunnen pakken met het label. Het ‘nieuw’ is daar immers al snel weer af. 

Op de eerste dag koop je enkel die ene eye-catcher

via GIPHY

Ok, als jij je voorbereidend werk goed hebt gedaan. Dan weet je op dag één van de solden perfect welke stuks jij moet en zal hebben. Als je na die eerste dag en slag even tot rust bent gekomen, ga je na welke basisstukken je verder nodig hebt. Mijd de drukte en trek pas de volgende week terug naar de winkelstraten.

Jeansbroeken, T-shirts, truien of jasjes zijn er doorgaans immers nog voldoende in stock om het eerste soldenweekend te doorstaan. En met wat meeval worden er dan al hogere kortingen toegestaan.

Geduldig wachten tot de laatste weken van de solden

via GIPHY

De laatste weken van de solden wacht je af om nog eens rond te neuzen. Dan sta je even stil bij die spulletjes die je niet per se nodig hebt, maar die je aan -70% toch maar best kunt kopen, bijvoorbeeld omdat het basisstukken zijn.

Denk altijd drie keer na

via GIPHY

Iets wat nooit uit je kleerkast zal komen, blijkt uiteindelijk toch een miskoop te zijn. Bekijk tijdens het soldenshoppen zeker ook de nieuwe collecties. Dan kan je de kleuren en prints van je voordelige aankopen daar alvast op afstemmen.

Zorg dat je aankopen goed passen

via GIPHY

Is dat ene afgeprijsde bloesje net iets te klein? Jammer maar helaas… Lieg jezelf niet voor dat je binnenkort wel enkel kilo’s zal afvallen en laat je alleszins nooit misleiden om iets mee te graaien zonder te passen, ook al is het hokjes met gordijnen razend druk.