Tijd is een kostbaar iets. Terecht het hoogste goed. Het uurwerk dat we dragen vertelt ons van minuut tot minuut waar we ons bevinden op de tijdlijn. Een waardevol instrument dat er ook mooi mag uitzien. We zetten de tijd even stil en kijken naar 3 iconische horloges die hun tijdloos design en duurzame dienstjaren reeds lang bewezen hebben. Elk van deze polsuurwerken heeft een ander prijskaartje, maar ze zijn allemaal even uniek. Hoogste tijd dat we jullie wat wijzer maken bij de aanschaf van jouw hebbeding, zodat ook jij met trots de pols kan heffen wanneer je de volgende keer kijkt hoe laat het is. 

Casio G-Shock 

Vooral het model DW-5600E-1VER is een echte klassieker en mag niet ontbreken in ieders uurwerkencollectie. Het beroemde G-Shock horloge heeft een kunststof kast met een diameter van 43 mm en is voorzien van een kunststof/kunsthars band. In de kast bevindt zich een digitaal quarts kwaliteitsuurwerk dat afgewerkt is met mineraalglas. Duikje nemen kan tot 20 ATM. Duurzaam en oerdegelijk onverwoestbaar. Bestaat ook in solarversie. Dit uurwerk kost net geen €100.

Tijdloos en klassevol: 3 iconische horloges - Flashmagazine
© Mooihorloge.be

Junghans Max Bill

Het Duitse huis Junghans bestaat al heel lang. Met name het model Max Bill 027-3500.00 voor heren. Het horloge heeft een automatisch uurwerk. De wijzerplaat is wit en afgedekt met hesalite glas met sicralan coating, die beter beschermt tegen krassen en verkleuring van de wijzerplaat. De band is gemaakt van duurzaam leer. De retrolook staat voor jarenlang draagplezier. Verkrijgbaar onder de € 1000.  

Tijdloos en klassevol: 3 iconische horloges - Flashmagazine
© Helveti

Tag Heuer Monaco

Een echte Zwitserse klassieker uit de motorsport. De iconische, betrouwbare chronograaf CAW2111.FC6183 met automatisch Calibre 12 binnenwerk, is een heus werkpaardje. De kast van dit model is vervaardigd uit roestvrij staal en kan tegen water tot 10 ATM. Dit horloge heeft een krasbestendig saffier glas en een blauwe alligator lederen armband met roestvrij stalen vouwsluiting. Een polshorloge dat hoge ogen gooit. Richtprijs rond € 4.800.

Tijdloos en klassevol: 3 iconische horloges - Flashmagazine
© Tag Heuer

Naast deze iconische horloges, hebben we ook de 3 mooiste vintage exemplaren opgelijst.