Cocktails, tapas, wijntjes, barbecueën… de zomer zit vol plezier en vertier. Dat laatste heeft ook zo zijn gevolgen als je weer op de weegschaal gaat staan. Voor de zomervakantie was het misschien een maatje minder, maar nu vast en zeker een maatje meer. Maar geen zorgen dames, we hebben enkele tips om die extra vakantiekilo’s te verbergen!

Vakantiekilo’s verbergen doe je zo - Flashmagazine

Losse kleding for the win

Berg die strakke jurkjes een tijdje terug op en kies liever voor lossere kleding om dat extra kilootje te verbergen. Draag bijvoorbeeld een lossere blouse of jurk om te camoufleren dat je een buikje hebt. Bovendien doet de “lucht” onder losse kledij niemand iets vermoeden, want wat je niet ziet: daar is het naar raden. 

Vakantiekilo’s verbergen doe je zo - Flashmagazine
©️ Pinterest: La Petite Alice

Stofkeuze 

Daarbij is ook je stofkeuze van belang. Kies voor zwaarder vallende stoffen, deze tekenen minder af. Let wel op dat je niet voor stoffen zoals velours of iets met een dikkere draad kiest, want dit laat alles net weer groter en bombastischer lijken. 

Verleg de focus

Wil je de focus van je buikje wegnemen? Leg ze dan op een ander, en dus beter punt. Ga bijvoorbeeld voor een taillering of leg de focus op je benen. Ook een V-hals kan helpen om je slanker te doen lijken. 

Vakantiekilo’s verbergen doe je zo - Flashmagazine
©️ Pinterest: Anabella’s

Kleur-op-kleur 

Wist je dat kleur-op-kleur verslankend werkt? Kies dus voor een outfit in één kleur om er slanker uit te zien. Ook je broek en schoenen in dezelfde kleur dragen, werkt verlengend, en zorgt er dus voor dat je optisch smaller lijkt. 

Vakantiekilo’s verbergen doe je zo - Flashmagazine
©️ Pinterest: polienne.com

Hou het simpel

Hou het bij een eenvoudige outfit die niet te veel aandacht trekt en verleg deze aandacht net naar bijvoorbeeld je gelaat door een mooie look te dragen. Wil je toch voor een print kiezen? Ga dan voor eentje die in verhouding is met je lichaam: want klein doet groot nog groter lijken! 

A-lijn kan je redden

Weet je echt niet wat kiezen? De A-lijn kan je redden! Kies voor een jurkje of rok met een A-lijn, want die hebben eigenlijk alles wat in de bovenstaande tips omschreven staat: een accent op je taille en los op de plaatsen die je wil verdoezelen. 

Vakantiekilo’s verbergen doe je zo - Flashmagazine
©️ Pinterest: Hello Molly

Het juiste ondergoed

Als laatste is het belangrijk om het juiste ondergoed te dragen! Hiermee bedoelen we zowel de juiste maat, als het juiste model. Kies bijvoorbeeld voor een corrigerende onderbroek en schaf je een passende bh aan. Geloof ons, het maakt een wereld van verschil!

Extra kilo's verbergen doe je zo - Flashmagazine
©️ Pinterest: Pretty Little Thing

Liefs,
Caroline

Blush - Flashmagazine