Comfi chique! That’s the spirit. De oncomfortabele strings en beha’s zijn passé.

Maak plaats voor de de bralette. Ook tijdens de eindejaarsperiode.

Een kledingstuk dat je borsten met alle geweld tegen elkaar en naar omhoog drukt. Dat was een kwart eeuw geleden de droom van iedereen. Nu wordt vooral het tegenovergestelde gevraagd. Zoals soepele stofjes, die de tepels al eens wat minder zullen verhullen. Het is een trend!

Het grootste verschil tussen een gewone beha en een bralette is het gebrek aan beugels en padding. Dit brengt uiteraard met zich mee dat de borsten veel minder steun krijgen.

Geen cupmaten maar gewoon S, M en L

Omdat de cups ook niet voorgevormd zijn, hoeft er op de piepkleine labeltjes geen cupmaat te staan. Hier kan gewoon gewerkt worden met doordeweekse kledingmaten, zoals S, M en L. Toch is deze variant van de bustehouder vooral geschikt voor vrouwen met een kleine cupmaat.

En toch wordt het weer sexy

Wat draagcomfort betreft is dat al een belangrijk pluspunt. Je zou misschien denken dat het er allemaal wat minder elegant uitziet. Fout gedacht. De dunne bedekkende lapjes stof zijn zeker in hun feestversies doorgaans rijkelijk versierd, met puur decoratieve bandjes en verschillende soorten kant. Net daardoor durven de IT-girls ze ook als topje te dragen. Wie iets preutser is, maar toch wil tonen dat men helemaal mee is met de trend, combineert de bralette met een mooie doorschijnende blouse. Dat oogt sexy en gesofistikeerd tegelijk. Als alternatief kan je opteren voor een laag uitgesneden jurk of blazer die voor wat peek-ab-boo zorgt. Omdat ze ook nog eens stukken goedkoper zijn, kan je trouwens naar hartenlust combineren.

DELEN