Les Soeurs over de nieuwste lentetrends

Zussen Clio, Kay en Julie runnen al sinds 2011 het mode- en accessoirelabel Les Soeurs. Wat begon als een kleinschalige homeparty met zelfgemaakte accessoires voor vrienden en familie, groeide al snel uit tot een populair merk met één webshop, zes stenen winkels en ontelbare fans. Deze modemeisjes namen een duik in de jongste modetrends en tippen ons hun favorieten. 

Wat vinden jullie de leukste trend van het moment?

Clio: “Kleur bekennen! Na een donkere winter willen we terug knallen met kleur en ontpoppen van grijze coronaduif tot kleurrijke paradijsvogel.” (lacht) “Een van de mooiste lentekleuren is voor ons lila. Deze tint staat echt iedereen: blond en brunette, jong en oud(er), trendy en klassiek. Zelfs de meer conservatieve dames fleuren helemaal op wanneer ze in de winkel een lila item aantrekken voor de spiegel. Daarnaast zijn ook purper en de Pantone-kleur aqua – turkoois in de volksmond – dit seizoen echte gangmakers.” 

En de minst mooie trend, die jullie winkels niet snel zal binnenkomen?

“Houten klompen. Die duiken tegenwoordig opnieuw op in het modebeeld, maar die zal je niet snel bij ons kunnen scoren. Althans voorlopig niet … Als aankopers en modemakers moeten we ruimdenkend zijn en beseffen we dat we soms misschien gewoon nog niet klaar zijn voor een (terugkerende) trend. Weet je nog toen we in de nineties allemaal rondliepen met olifantenpijpen en hagelwitte fuck-me-botjes? Dat was toen perfect on trend. Je moet alles in de juiste tijdsgeest kunnen plaatsen.” 

Hoe belangrijk zijn trends tegenwoordig nog volgens jullie?

“De seizoensgebondenheid van kleding vervaagt steeds meer. We evolueren naar een ‘capsule wardrobe’ waarbij je vertrekt van een basisgarderobe met kleuren en stukken die je goed passen en die je per seizoen aanvult met enkele eyecatchers. In onze winkels vind je steeds veel basics, zoals een goeie denim en knitwear in een draagbaar kleurenpalet. Denk maar aan ecru, nude, camel en aardetinten. Die vullen we dan elk seizoen aan met enkele spraakmakende trends.”

Hebben jullie een tip hoe onze lezeressen zich trends meer eigen kunnen maken?

“Welke trend de revue ook passeert, blijf trouw aan jezelf. Pik er bepaalde elementen uit die je combineert met je eigen stijl. Draag bijvoorbeeld een sweatertop in aqua, maar combineer die dan met je favoriete afgewassen jeans waarin je je goed en zelfzeker voelt. Pik in op de trend van oversized doorstikte jassen, maar kies bijvoorbeeld voor een veilige zandkleur. Of ga voor de trendkleur lila, maar kies dan een stuk met een eenvoudigere pasvorm die binnen je comfortzone ligt.”

Win dit comfy setje door een antwoord te geven op volgende prijsvraag:
Wat is volgens de zusjes van Les Soeurs de mooiste lentekleur van het moment?
Surf naar www.intermedia.be/wedstrijden om deel te nemen. Wie weet schitter jij binnenkort in deze comfortabele outfit van Les Soeurs!
DELEN